Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Anılar
 

Biz Bahar'dık..

Biz Bahar'dık..
 

Baharlar güzeldi çocuklugumuzda..agaçların yeşili başka bir yeşildi tarif edemediğim..

Herkesin evi bahçeliydi..üst üste oturmazdı o zamanlarda insanlar..Bahçelerinde çiçekler ekiliydi..o bahçe senin,bu bahçe benim koşuştururduk gizli gizli.Demet demet çiçekler toplardık. Sümbüllerden..papatyalardan..güllerden demetler yapardık.Güllerin dikenleri elimize batardı,kanatırdı..ama umursamazdık.

Hayatın agır yüküyle agırlaşmamış omuzlarımız vardı..kalplerimiz sevgi ile dolup taşardı baharla birlikte..henüz aşkı keşfetmemiştik yüreğimizde..

Aşk;

Baharı sevmek..çiçegi..kelebegi..üzerimize konan ugur böceklerini sevmekti bizim için..Bahar bizim aşk'ımızdı..biz bahara,baharın renklerine aşık olurduk.

Bahar yagmurları yagmaya başladıgında,yagmurun her damlasına kucak açardık.Agaçların altına dikilir,agaç yapraklarında birikmiş yagmur sularını üzerimize silkelerdik ve..yerlerdeki su birikintilerinin üzerinde zıp zıp zıplar birbirimizi ıslatırdık.

Yagmurdan sonra çıkan gökkuşagının takipçisi olurduk..mahalle mahalle koşar,gökkuşagının başladıgı ve bittiği yeri arar, bir türlü bulamazdık.. Oysa;boş hayallerin peşinden koşulmaması gerektiğini bilmiyorduk..koşarken yorulduk..Yoruldukça öğrendik..

Biz bahar'dık;

Çiçekler baharındı..biz de hayatın tomurcuk çiçekleriydik..Hayatın içinde büyüdük,serpildik..hepimiz çiçekler açtık.Kimimiz solduk büyüyemedik,kimimiz sert esen rüzgarlardan,zamansız çıkan, soguklardan yıprandık.Yıllar geçtikçe,büyüdükçe baharın da tadını alamaz olduk..

İşte yine bir bahar geliyor günün dogdugu yerden..artık bizim baharımız çocuklarımız..

Onlar bizim papatyalarımız,sümbüllerimiz,mis kokulu fesleğenlerimiz..tarlalarda açan gelinciklerimiz.

Baharda,göğün maviliklerinde danseden beyaz güvercinlerimiz..

Özlediğimiz mis kokulu baharlarımız.

sevgi'Yle...

resim: www.ipekkocaaydın.com

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..