Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Biz dünyaya göre değiliz ama dünya da bize göre değil

Biz dünyaya göre değiliz ama dünya da bize göre değil
 

Sanki dünyada her şey mükemmelmiş, bütün suç bizimmiş. Ne yapacaktık, annemizden Rambo mu doğacaktık. Başı duman, taşı sert, her şeyi dert; cehennem deresine indim çıktım ayakkabım yırtıldı ya!

Dünya düz olsaydı, yavuklum kız olsaydı! Ayıları bile ayı, dayılarını hiç sorma. Önceden anlatsalardı gelmezdim valla! Çilemizin yarısı dünya, yaşanmaz burada!

Yağmur yağ, adam gibi yağ; sanki tepemize kovayla su boşaltıyorlar. Hintliyi sel götürdü, Afrikalı su için ağzını açmış. Dünyanın dörtte üçü su, susuzluktan insanlar ölüyor. Neymiş tuzluymuş, tuzlu su mu olurmuş ya, hani bir kerameti olsa (işe yarasa)

Valla kim yarattı bilmiyorum ama dünya hoşuma gitmiyor. Gülleri güzelmiş, dikeni elime battı; niye dikeni var ki, diken nedir! Kuzeyde don, güneyde yan; gidelim bu diyardan yan yan. Çöller sineklere, göller ineklere; yok ki anlayan!

Bu dünyaya göre yaşarsak nah yaşarız, dünya bize göre olacak, gülün dikeni olmayacak. Derviş kokoş saçma bir anlam uydurmuş, gülün dikeni olurmuş, tırmıkla yavrum tırmıkla, viyaklasın haspa!

Ben Tanrı’nın seçkin kullarındanım, neyin bize göre olduğunu neyin olmadığını anlarım. İrademe güvenin, dünya beş para etmez. Yarısı çöl, yarısı göl, yaşamadan öl! Biz bu hıyarto toprak yığınına hazır diye konmuşuz ama dağlarda kazık, bize de yazık. Hayat var, yaşam yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..