Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Biz hep böyleydik

Biz hep böyleydik
 

Bugünlerde herkes birbirine sorar oldu. Biz ne zaman böyle olduk?

Oysa biz hep böyleydik. Bugün dizileri bekler olduk ya, önceleri de kapı önlerinde, pencerelerde, balkonlarda çekirdek çıtlayıp çayımızı içerken komşularımızı seyrederdik. Komşularımızın hayatını kendimizden iyi bilirdik. Evin kadınına ayrı, kocasına ayrı çocuklarına apayrı vah vahhhhlar ah ahhhhh larla tepkiler gösterir. Halimize şükrederdik.  Oysa onlarda bizi bizim kadar bilirlerdi, bizim ailemizde olan biteni

Herkes birbirini izlerdi…

O yüzden dizileri çabuk benimsedik, alışkanlıklarımız oldu. Biz hep severdik, etrafımızdaki kişileri dizi film seyreder gibi seyretmeyi yorumlar yapmayı eleştirmeyi, özellikle ayıplamayı… Üzüntüsünde, mutluluğunda yanında olur, kendimizi gösterir dışarı çıkıp iki adım atar başkalarını bilgilendirirdik. Evimizde eşimize çocuklarımıza söz geçiremesek te, bu durumu komşularımızla telafi ederdik. Onlara akıllar vermeyi çok severdik.

Benden duymuş olma ama seni severim bilirsin diye başlardık söze; senin oğlan kendine yeni arkadaşlar edinmiş hepsinin kötü alışkanlıkları varmış, kızını da filancanın kızıyla görmüşler, onun hakkında ne diyorlar bilirsin? Bizim ki diyor ki, senin eşinde bir haller varmış, kendine bakar olmuş son günlerde. Biz hep iyi niyet elçisiydik, duyduklarımızdan haberdar etmek için. Hiç art niyetimiz olmazdı, hep iyi niyetli meleklerdik. Kendimiz düzgündük de , etrafımızı da düzeltmek komşuluk görevimizdi.

Erkeklerin kahveye gittiklerinde kahvenin gündemini belirleyen konu kim kiminle nerede ne yaptı? Bilginin geldiği gel, en güvenilir en doğru haber kaynağı olan eşleriydi. Gerçi sevmezlerdi onun bunun ne yaptığıyla ama bildiğini paylaşmadan da olmazdı.

Evin kadını melek, kocası altın, çocuklar ise pırlantaydı. Sütte leke olurdu , bizde asla... Hepimiz tam bir örnek aileydik.

Velhasıl kelam herkes kendi yaptığını örtmek saklamak için hedefi en uzağındakine yönlendirirdi. Yoktu aslında birbirimizden farkımız…. Ama mahallenin en namuslusu, ne dürüstü, en iyisi, yani tüm en… ennn. Ennnnlerinnnnnnnn en iyisi bizdik.

Biz hep böyleydik. Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın der, Üç maymunu oynamayı seçerdik.

Tijen Özpınar 

 
Toplam blog
: 35
: 117
Kayıt tarihi
: 18.07.16
 
 

Davranış Bilimleri Kişisel Gelişim Uzmanı, Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Koçu, Spiritül Yaşam Koçu, N..