Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Bizi ABD yönetiyormuş; keşke öyle olsaydı, daha iyi bir düzenimiz olurdu

Bizi ABD yönetiyormuş; keşke öyle olsaydı, daha iyi bir düzenimiz olurdu
 

Ayakları üzerinde duramayanı tutarlar, düşmesin diye; ya da iterler, düşsün diye. ABD bize ne karışıyor? Adam güçlü, dünyanın jandarması demişler. ABD’yi başımıza yalakalar değil acizler musallat etti.

ABD bizi Afganistan gibi, Irak gibi, Suriye gibi görüyor. Savaşçı millet olduğumuzu ve diğerleri gibi teslim olmayıp direneceğimizi bilmese çoktan müdahale ederdi.

Samimi olalım lütfen, ABD ve AB’ye göre biz de ötekiler gibi demokrasi getirilmesi gereken bir ülkeyiz; ya da bu bahane ile üzerimizde baskı kurup kullanmak istiyorlar.

Rusya, İran, Şanghay Beşlisi, eksen kayması;  hani o bildiğimiz Büyük Müslüman Türkiye idealine devam etsek o ülkelerden(İran, Afganistan vs.) biri olacağız ve o zaman ya demokrasi getirmek için müdahale edilen (veya en azından bugünkü baskı devam eden) ya da ABD’ye direnen bir Müslüman devlet olacağız.

Ama şükür henüz oralarda değiliz; ABD’ye(ve AB’ye)rest çekiyor fakat bir yandan da “bizi bırakmayın” diyoruz. Mevcut iktidarın hakkını yemeyelim, ayağa kalkmaya başlamamız da bütün bunlara sebep olmuş olabilir.

Durumun buysa sana ABD de karışır, AB de. Biz adamların düzenini istiyoruz; ABD’deki gibi olacaksa başkanlık gelsin diyoruz.

FETÖ Ergenekon’u yarattı, sonra darbe yaptı; ABD FETÖ’yü destekledi deniliyor. ABD (ve tabii ki AB de)daha başka şeyler de yaptılar/yapıyorlar. Diğerleri gibi bizim de onlar için tehdit olan bir hale gelmemizden korktukları ve bizi kendi paralellerine dönüştürmeye çalıştıkları açık. Yani uğraşacaklar bizimle.

Biz kendimiz ülkemizde demokrasiyi kurarsak bahaneleri kalmaz. Biz ABD ve AB ile uğraşamayız. Hem zaten uğraşmayalım. Kürt sorununu barışçı bir şekilde çözme yoluna girersek PKK’yı da destekleyemezler. Ama biz zor olanı, bizi zorda bırakacak olanı seçiyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..