Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Bizim Hikaye İzleyenleri Boşuna Panik Yapıyor

Bizim Hikaye İzleyenleri Boşuna Panik Yapıyor
 

Biraz dikkat etmek gerekir!

Biraz çeşitli konulara gireceğim çünkü bu dizi izleyicileri için gerekli oldu. Bizim Hikaye dizisi izleyicileri arasında çok fazla yabancı izleyen var ve çok hassaslar. Bazı çeviri hataları oluyor ve bazı köşe yazarlarının söylediklerini yanlış anlıyorlar.  Yoruma açık bırakmadan bu konuda da yazacağım ki “sular bir sakinleşsin”. Bizim Hikaye dizisinin HazÇağ tekrar birlikte proje isteği ile biteceğini zannedenler yanılıyor. Çünkü bu istek Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’u sinemada seyretmek üzerine. O yüzden desteklerinizi ne Bizim Hikaye dizisinden ne de HazÇağ birlikte projesinden çekmeyin. Dünya sizi izliyor!

Her şey bir yanlış anlaşılma üzerine oldu!

Yapılan diziler diğer ülkelere satılırken sezon olarak paketlenir. Tabi kimse bizim sezonlarımız gibi 39 bölüm anlaşması yapmıyor. Yurtdışında mini diziler var: 7,8,9, 10 hata 11,12 bölümlük. Bu dizilerin ülkemizde de çoğalmasını istiyoruz ama pek yanaşan olmuyor.

Bu diziler bir sezonda biter.

 Sezonluk büyük paketli diziler ise genelde 12, 13, 14, 15 lik paketler halindedir ve birden fazla sezon içerir. Şimdi gelelim “Bizim Hikaye” dizisine Perşembe akşamı 12.bölüm yayına girecek ve sanırım 12 ya da 13lük paket 1.sezon olarak planlanmış.

Haliyle dizinin içerisinde bir kaos çıkartmak lazım!

Bazı bölümlerde heyecanı tırmandıran kaoslar çıkartma nedeni de, dizinin diğer sezonları için merak uyandırıp, pazarlayabilmek. Yani bir şey olduğu yok, siz dizinize sahip çıkın! Bizim Hikaye dizisi yurtdışında pek çok ülkeye satıldı, benden söylemesi “Bu hikaye 100 bölüm sürer!” 

Şimdi biraz diziye dönelim…

Shameless dizisinin öyküsünden, yola çıkılarak yepyeni bir fenomen dizi çıkartmak hiç te kolay değildi. İnandılar ve yaptılar! Bu aralar biraz komedinin dozunu kıssalarda izleyen başka bir panikte: Barış ve Filiz ne olacak, dizi bitiyor mu?

Kimse sevmiyor Cemil’i…

Barış ile Filiz’in arasına giren Cemil, hayranların gıcık olduğu bir karakter. Doğrusu Mehmetcan Mincinozlu rolünün hakkını vererek seyredenleri gıcık etmeyi başardı. Zor roller bunlar, kimse oyuncuyu sevmez, hatta bol bol küfürlü, belalı konuşurlar hakkında. Ama  bu roller doğal oynanmak zorundadır ve Mehmetcan Mincinozlu de bunu başarı.

Bravo Mehmetcan Mincinozlu!

Bu hafta Barış, Filiz’e evlenme teklif edecek. Edecek de Filiz buna ne diyecek? Bence “Hayır?”, işte o an seyircinin yerlerinden fırladığı, sanki dizi kahramanı duyuyormuş gibi tempo tutmalar, “Evet, desene kızım!” nidaları ve hem Barış hem de seyirci biraz sürünmece pozisyonu….

Bu arada unuttum sanmayın, Fox tv de Bizim Hikaye tanıtımları hep sorunlu!

Bütün diziler 2-3 tanıtım yayınlarken, “Bizim Hikaye” tanıtımı bir tane oluyor, çok nadir 2.tanıtım gösteriliyor. Bunu düzeltmelisiniz!

 Ayrıca yeni tanıtımlarınızda sorun var!

Bölümü seyretmeden bütün bölümün kilitleri hakkında bilgi ediniyoruz. Bunda kim sorumluysa hemen bu konuyu da toparlamalı. Çünkü bu “Bizim Hikaye”miz ve seyirci sadakatine birazcık saygılı olmalısınız. Kilit noktaları, merak uyandıran durumlar yaratılmazsa dizi çok da ilgiyle izlenmez. Biraz sır perdesinin arkasına saklanın!

Bu aslında dizinin uluslar arası yolculuğunun kuvvetli adımlarıydı. Dizi ayakları yere basan ve geniş kitlelere ulaşan başarılı bir performans sergiliyor.

Şimdi bir de bu haberi geçeyim!

Bizim Hikaye, Kadın ve Bir Aşk Hikayesi dizileri zaten Latin Amerika ülkelerine satıldı. Calinos Entertainment Turkey hem Mip Cannes hem de Mip Cancun’da bu dizileri Latin Amerika televizyonlarına tanıttı. Yani dizinin arkası sağlam, ama siz destek olmaya devam edin! Burası Türkiye ne olacağı belli olmaz!

Bu arada unutmayın 2 Aralık günü WTT var ve Çağatay Ulusoy- Hazal Kaya partnerliğini yeniden, yeni bir projede (sinema) görmek isteyenlerin çılgınlıkları sürüyor.

2/12

EEUU/ USA/ ABD

Los Ángeles 12 Hs

Chicago 14 HS

Nueva York –Miami- Massachusetts 15hs

Mexico -Guatemala -Honduras -Costa Rica 14 hs

Perú –Colombia- Ecuador 15 hs

Venezuela- Bolívia- Puerto Rico- Rep.Dominicana16 hs

Argentına- Chıle –Paraguay- Uruguay 17 hs

España- Croacıa- Repúblıca Checa- Serbıa 21 hs

Grecıa- Rumanía 22hs

Turquía- Arabıa- Rusıa 23 HS

3/12

Pakıstan 01 hs

 

Hep birlikte daha iyi ve daha yeniye…

Hayatta daha iyi ve daha yenileri bulmanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..