Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bizim oralarda Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır? Resimlerle öğrenelim

Bizim oralarda Etli Yaprak Sarma nasıl yapılır? Resimlerle öğrenelim
 

Hani bazı yemekler vardır, ne kadar yesekte doyamayız; Yedikçe yemek isteriz ya... İşte etli yaprak sarmada benim için öyle bir tat. Anneler, hatta çalışan bir çok anne artık pratikleşiyor. Ne yazıkki bu pratikleşme sürecinde zahmet gerektiren, zaman alan yemekler artık yapılmamaya başlanıyor. Ancak bu lezzetli yemekleri bizler yapmazsak, bizden sonraki nesil bu yiyecekleri nasıl öğrenip sonraki nesile aktaracak? Kültürümüz, damak tatlarımız yokolmasın... Bende elimden geldiğince çocuğumla birlikte yapmaya özen österiyorum bu kaybolmasını istemediğim lezzetli yemekleri.

Malzemeleri oldukça basit ancak yaprak seçimi çok önemli. Salamura az tuzlu olmasına özen gösterin alacağınız yaprağın. Mutlaka asma - üzüm yaprağı olmalı seçeceğiniz yaprak.

Malzemeler

200gr az yağlı kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 avuç maydanoz
 
1 orta boy soğan
 
1 çay kaşığı nane
 
Az Karabiber
 
Tuz
 
1 orta boy domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
23 yemek kaşığı zeytin yağı
 
Yeteri kadar salamura asma - üzüm yaprağı ( Yaklaşık 100 -120 adet )

Sarmanın içi için gerekli malzemeleri yani, kıyma, ayıklanarak yıkanmış pirinç ( Pirincin kalitesi oldukça önemli, ben baldo tercih ediyorum ), yıkanarak kıyılmış maydonoz, soyularak rendelenmiş soğan, nane, karabiber, tuz ve yıkandıktan sonra rendelenmiş domates derince bir kabın içine alınır, iyice yoğurulur.

 

TARİFİN DEVAMI VE FOTOĞRAFLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ;

http://www.annesesi.com/Oglen%20Aksam%20Yemekleri%20-%20Yemekler-%20Etli%20Yaprak%20Sarma.htm

 

 

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..