Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Blog
 

Blog kitabı çıkıyor, var mı katılmak isteyen?

Blog kitabı çıkıyor, var mı katılmak isteyen?
 

Değerli Kerem Oğuz ’un yazısını okur okumaz harekete geçtim. Blog yazarlarından Reha Ülkü Bey, Kerem’ in söz konusu yazısına gönderdiği yorumda, 500 baskılık bir kitabın 1000 dolara mal olacağını ama bir kitabı dolduracak yazar sayısının bu çatı altında bulunmadığını söylüyordu.

Şahsi görüşüdür, saygı duyarım. Biz de zaten Anton Pavloviç Çehov olduğumuzu iddia etmiyoruz. Bir Orhan Pamuk veya bir Ahmet Altan’ da yok aramızda. Bol miktarda Ayşe Arman var ama o kadarcık kusur kadı kızında da olur.

Bizim bu antoloji kitabı da kendi çapında bir kitap olacak işte.

1000 dolar nedir ki? Gördüğünüz gibi günden güne eriyip giden bir para birimi. Hem de euro karşısında. Gelelim esas konuya… Ayıptır söylemesi, benim kara günler için halımın altına sakladığım bir 1000 eurom var. İşim gereği evime iki haftada bir geliyorum. Gelir gelmez de yaptığım ilk iş halının altına bakmak. Hani olur ya, belki biri çalmıştır diye. İki senedir durur o para orada. Hani bu parayı diyorum şu bizim kitap işine yatırsak, nasıl olur?

İyi olur değil mi?

Ben yazılarımı diğer blog yazarı arkadaşlarımla “ paylaşmak ” için yazdığımdan kitapta yer almasam da olur. Ama çok ısrar ederlerse arşivim meydanda. Seçsinler bir yazımı arka sayfaların bir yerine koysunlar işte.

Beni daha çok işin ticari kısmı ilgilendiriyor. Milliyet Blog idaresinden bir açıklama gelmediğine göre şu işin sponsorluğunu üstleneyim, yüz binlerce adet satacağından emin olduğum bu kitap sayesinde köşe döneyim diye düşünüyorum.

İstanbul’da bir yayıneviyle anlaşmış bulunuyorum. Kitabın editörlüğünü değerli ortağım Solohan üstlenecek ( Editördür kendisi ) . Eserlerinin bu kitapta yayınlanmasını isteyen blog yazarı arkadaşlarım başvurularını hemen yapabilirler.

Belki inanmayacaksınız ama isteyen istediği adet yazıyı bu kitapta yayınlayabilir. Hiçbir kısıtlama getirmiyoruz.

1 adet yazı: 50 YTL.

2 adet yazı: 100 YTL:

3 Adet yazı: 130 YTL(indirimli).

Üçten fazla yazısını yayınlatmak isteyen yazar arkadaşlarla pazarlık edebiliriz tabii. Örneğin Ali Gülcü arkadaşımızla anlaşmış bulunuyoruz. On ( 10 ) adet yazısının yayınlanmasını istiyor. Çetin pazarlıklar sonucu 350 ytlye fit olduk.

Kendisi iyi bir yatırım yapmış oldu. Kitabın gelirinden de pay alacak tabii. Bir yazıya bir pay, 10 yazıya on pay işte ( Pay’ın ne olduğu ilerde açıklanacak ).

Olmuşken büyüğünden olsun diyoruz. Şöyle 400–500 sayfalık tuğla gibi bir kitap.

Yalnız vaktimiz kısıtlı. Başvurularını erken yapan yazar arkadaşların yazıları ilk sayfalarda yayınlanacak, benden söylemesi.

Hadi bakem!

Kerem Oğuz'un yazısı: http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=65570

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..