Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '08

 
Kategori
Müzik
 

Mor ve Ötesi çok iyiydi, “Deli” güzel bir şarkı

Mor ve Ötesi çok iyiydi, “Deli” güzel bir şarkı
 

Eurovision 2008 Şarkı Yarışmasında bu yıl ülkemizi temsil eden Mor ve Ötesi’ni Eurovision kalıplarında bir şarkıda değil, evrensel müzik olarak tanımlayabileceğimiz bir şarkıda dinledim.

Mor ve Ötesi’nden Fikret Kızılok’un Sevda Çiçeği’ni dinlerken önce çok kızmıştım bu çocuklara. Kızmıştım çünkü söyledikleri Fikret Kızılok’dan dinleyip sevdiğim şarkı değildi sanki. Sonra, dinledikçe onların söyleyişlerini de sevmiştim.

Mor ve Ötesi güzel müzik yapıyor. TRT bu yıl Mor ve Ötesi’ni seçtiğimde sevinmiştim. Kaliteli müzik yapan, gençlere güzel örnek olan bir grubun gönderilmesi, hem Mor ve Ötesi için hem de ülkemiz için bir ödül olarak değerlendirmiştim.

Bu akşam Eurovision’da Mor ve Ötesi’nden “Deli”yi dinlerken en çok sevdiğim Türkçe sunulan şarkının gerçekten Türkçe olmasıydı. Belki 3-5 puan gelir diye aralara İngilizce sözcükler katıştırıvermek gibi ucuz numaralar yapılmamıştı. Olmasını da hiç beklemiyordum, çünkü Mor ve Ötesi hiçbir zaman ucuz müzik yapmadı.

Bu akşam Mor ve Ötesi’nin iyi bir sırada yarışmayı tamamlayacağına inanıyorum. Mor ve Ötesi “Deli” ile kaçıncı sırada bitirirse bitirsin alkışlayacağız. Sonuç hiç önemli değil. Çünkü “Deli” yıllar sonra da zevkle dinleyeceğimiz güzel bir şarkı.

Mor ve Ötesi’ni kutluyorum.

Ankara, 24 Mayıs 2008, 23:10

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..