Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bir mektuba eklediğim iki İlhan Berk şiiri: Hoşça kal

Bir mektuba eklediğim iki İlhan Berk şiiri: Hoşça kal
 

-1-

2006 yılından bir mektup

Ben böyleyim işte. Sırf görmemek için, görünmemek için günlerce gelmem, hatta dışarı çıkmam, karşılaşmamak için. Soğuk bakışlar, kaçışlar olur zaman zaman, yakınlarda olunca. Herşeyden alınırım, alınganlıklarımı mektuplara aktarırım, neden yazdığımı hiç bilmeden.

Sonra uzaklara giderken dayanamam, hep o korku/ya da umut vardır ya, “gider de dönemezsem oralardan” diye, vedalaşmadan yapamam, korkarak gelirim.

Zamana karşı birşeyler yetiştirmeye çalışırken görünce, yorgun bir durumda, bir zamanlar olduğu gibi, unuturum kendime verdiğim sözleri, sorarım. Minik de olsa katkım oldu diye sevinirim.

Ben böyleyim işte. Uzak olurum, çok uzak olurum, kaçarım, saklanırım, beynimin içinde geçenleri kendim bile çözemem.

Gidiyorum, bir ay yokum. Bir ay yalnızca fotoğraf çekeceğim ve yazacağım.

7 Temmuz 2006 Cuma 19:05

EĞRELTİOTU

Hoşça kal, dedi, eğreltiotu, hoşça kal!

Delta ve Çocuk
İlhan BERK

RESİM

Resim gibiydi, hoş çakal, hoş tilki!

Delta ve Çocuk
İlhan BERK

-2-

2008 yılında İlhan Berk artık yokken bir mektup

Sabah okudum Internet’teki gazetede, İlhan Berk’in öldüğü yazılıydı haberde. Eskiden haberleri gazeteden, radyodan alırdık, sonraları televizyondan öğrenir olduk. 1976 yılıydı, hangi gün olduğuna hemen Wikipedia’dan baktım, 23 Kasım 1976 günüymüş. İnebolu’daydım, üniversiteyi kazanmış, açılmasını bekliyordum. Uzanmış radyodan 13 haberlerini dinlerken karşıdaki rafta bir kitaba gözüm takılmıştı, kitabın sırtında kocaman “UMUT” yazıyordu. André Malraux’un kitabı... Tam o sırada radyo bir haber verdi “Tanınmış Fransız yazar André Malraux öldü”. O günden sonra uzun zaman raftaki bir kitaba baktığımda kendimi suçlu hissettim.

İki yıl önce İlhan Berk’in “Hoşça kal” dediği şiirleri ararken bir an aklımdan geçmişti “İlhan Berk yaşıyor mu?” diye. İki yıl sonra bugün ölüm haberi geldi. İki yıl önce aklımdan geçenler için yeniden kendimi suçlu hissettim.

İlhan Berk’in hesaplanan yaşı (1918-2008) 90 olsa da o hep gençti... Otuzunda da, kırkında da, yetmişinde de, doksanında da gençti.

-3-

İLHAN BERK

Hoşça kal, dedi, ilhan berk, hoşça kal!

Aydın Tiryaki

Ankara, 28 Ağustos 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..