Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Magazin
 

“Aşk-ı Memnu” artık “Aşk-ı Meşru” olsun

“Aşk-ı Memnu” artık “Aşk-ı Meşru” olsun
 

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün “Toplum ve Aile” dergisinde yayınlanan bir yazı bugün gazetelerde haber oldu. Bugün Milliyet’te (1), Akşam’dan alındığı yazılan bir haberde anlatılıyor. Dergideki yazıda, “Dizilerdeki kahramanların, boşanmış, eşinden ayrı yaşayan, bekâr kalan, sadece çocuklarıyla yaşamını sürdüren, nikahsız yaşayan, sözüm ona kendi başına yeten veya ayakları üzerinde durabilen kişilerden oluşması, izleyici bağlamında arzu edilmeyen davranış modelleri yaratarak toplumsal yaşamı riske sokmaktadır” deniliyormuş (3). Yani dizilerdeki ilişkiler sorgulanıyormuş.

Bu durumun çözümlenmesi için önerilerim var:

- “Aşk-ı Memnu” adı “Aşk-ı Meşru” olarak değiştirilsin. Dizide şu ana kadar olanları unutalım, asıl bundan sonra olacak “aşk-ı memnu” yani “yasak aşk” içerecek ilişkiler yeniden düzenlensin. Bu değişiklikler için Halit Ziya Uşaklıgil’in yasal mirasçılarından gerekli izinler alınsın. Herkes en uygun kişiyle evlensin. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanının kıyacağı toplu nikah töreni yapılsın. Hepsi mutlu olsunlar. Her bölümün konusu şöyle olsun: “Her yalıdaki aileler masanın başında otursunlar, yemek yiyip sohbet etsinler. Birbirlerine en güzel cümlelerle kibarca hitabetsinler. Ne kadar rahat ve mutlu bir ülkede yaşadığımızı anlatsınlar. Masada yalnızca yandaş medyanın gazeteleri dursun.” Süre bitince bölüm bitsin, ertesi haftayı büyük merakla bekleyelim.

- Yaprak Dökümü’ nde gayr-ı meşru ilişki içinde bulunanlar toplanıp hapse atılsınlar. Hem onlar günlerini görsünler hem de onların durumunu gören seyirciler bundan ders alsınlar.

- Yol Arkadaşım dizisinde Ayla boşandığı kocasıyla hemen yeniden evlensin. Kocasının hamile bıraktığı komşu kızının eve kuma olarak gelmesini kabul etsin. Hep beraber mutlu ve rahat yaşamlarını sürdürsünler.

- Tüm dizilerin senaristleri Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından yazacakları senaryolarda uyması gereken kurallar konusunda eğitilsinler.

- Her dizinin senarist ekibinde iktidar partisi referanslı bir din adamı bulunsun. Dizilerde sakıncalı sahnelere anında müdahale edilsin.

- Her dizide çok sık nikah sahnesi olacağı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi dizi çekenlere destek olmak amacıyla bir nikah salonu yaptırsın. Oyunculuk yeteneği güçlü kadrolu bir nikah memuru burada bulunsun. Dizilerde imam nikahının ihmal edilmemesi için kadrolu bir imam dizilere tahsis edilsin. Bu imam aynı zamanda dizilerde evli rolü oynayanların günlük geçici nikahlarını kıysın. Böylece günaha girmesinler.

Bu önerilerin uygulanması durumunda dizilerdeki bütün sakıncalar ortadan kalkacaktır!

(1) Başbakanlıktan erotik ayar (28-9-2008, Milliyet) http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=996856&Date=28.09.2008

(2) Aile ve Toplum Dergisi: http://www.aile.gov.tr (T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü)

İnebolu, 28 Eylül 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..