Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Blog
 

“Güvenilir üyelik” teklifini kabul etmedim.

“Güvenilir üyelik” teklifini kabul etmedim.
 

13 Ekim 2006’da Milliyet Blog’da yazmaya başladım. Bir süre yazdıktan sonra, 1 Kasım 2006’da “güvenilir üyelik” teklifi geldi. “Milliyet Blog’a gönderdiğiniz yazılarınızın anında yayına çıkmasını ister misiniz? Güvenilir üyemiz olun, yazılarınız onay beklemeden sayfanızda yayınlansın!” diye başlayan ve güvenilir üyeliği açıklayan bir mektup aldım. Bu mektupta uygulamanın henüz test aşamasında olduğu bilgisi de vardı. Bu mektuba yanıt vermediğim için aynı mektup 2 kez daha geldi ve bloga gönderilen mesaj sonrası bir yanıt yazdım. 16 Kasım 2006’da bu teklifi kabul edemeyeceğimi aşağıdaki mektupla anlattım:

“Merhaba,

Biraz önce yorumunuzu ve mesajınızı aldım. Teşekkür ederim. Daha önce gönderdiğiniz mailleri de almıştım ancak yazılarımın hemen yayına çıkması konusunda bir isteğim olmadığı için yanıtlamamıştım. Şu andaki uygulamadan bir şikayetim yok. Bir blog yazarı olarak gazetenizde konuk olduğum için yazıların moderatör denetiminden sonra yayınlanmasını doğal buluyorum. Yazdığım bir yazının yayınlandıktan sonra yayından kaldırılması önceden denetime takılmasından daha sevimsiz bir durum olur. Yazılarımda kendi özdenetimimi yapıyorum ama birçok konuda aykırı görüşlere sahip birisi olduğumun da farkındayım. Bir kitle gazetesinde çok aykırı görüşlerimi yayınlamak istemediğim için eski uygulamanın sürmesini istiyorum. Zaten gönderdikten sonra makul bir süre içinde yayına giriyor. Milliyet Blog'un bu özeninin yıllar sonra da sürmesini diliyorum.

İlginize teşekkürler.

Saygılarımla

Aydın Tiryaki”

27 Aralık 2007’de “güvenilir üyelik“ konusunu yeniden anımsatan bir mektup daha aldım:

“Daha önce size güvenilir üyelik için mesaj göndermiştik ama buna ihtiyaç duymadığınızı belirtmiştiniz. Fikrinizin değişmiş olabileceğini düşünerek bu status’u bir kez daha hatırlatmak istedim. Eğer güvenilir üye olmak isterseniz size bir mail göndereceğiz.”

Ertesi gün yazdığım yanıtta kısaca açıkladım:

“Teşekkürler hatırlatmanız için, o konudaki fikrim değişmedi. Böyle sürsün.”

Yazmaya başladığım ilk günden buyana Milliyet Blog’la önemli bir sorum yaşamadım. Bu karşın “güvenilir üyelik” ayrıcalığını hiç kabul etmedim.

Pirmete bugünkü yazısında “güvenilir üyelik” konusunu yazınca ben de bu konudaki deneyimimi paylaşmak istedim (1).

İlk başından buyana içinde olmak istemediğim “Milliyet Blog’da Güvenilir Üyelik” konusuna sıcak bakmıyorum. Kaldırılmasını desteklerim.

(1) Pirmete “Hak... Zor... Güzellik...” (18-10-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=138714

Ankara, 19 Ekim 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..