Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog’da son 10 blog kısıtlamasından vazgeçilmelidir.

Milliyet Blog’da son 10 blog kısıtlamasından vazgeçilmelidir.
 

Biraz önce Milliyet Blog’da eski bir blogumu ararken Milliyet Blog ana sayfası geldi. Yayında olmayan blogların linkine tıklayınca bu sayfa geldiği için blogumun silinmiş olduğunu düşündüm. Baktığımda gördüm ki, son 10 blog dışındaki diğer bloglarımın hiçbiri yayında değildi.

Ne olduğunu anlamaya çalışırken Milliyet Blog ana sayfasındaki duyuruyu gördüm. Milliyet Blog, blog yazarlarının yazdığı son 10 blogundan önceki blogları yayından kaldırmaya karar vermiş. Şimdiye kadar yazdığım yaklaşık 1500 blogun son 10’u dışında hepsinin silinmiş olduğunu gördüm.

Bu uygulamanın Milliyet Blog’a zarar vereceğini düşünüyorum. Kimi zaman günde tek blog yayımlıyoruz, kimi zaman 5 blog yayımlıyoruz. Bir günde 3 blogdan fazlası ana sayfada görünmememsinden bile şikayetçiyken yüzlerce blogumuzun bir anda silinivermesi ile bu kadar emeğin boşa gitmesi beni çok üzdü.

10 blog kısıtlamasının başka sakıncaları da olacaktır. Birkaç gün önce yazdığımız bir blogun, üzerine 10 yeni blog yazdık diye hala güncelken yayından kalkması ve hala okunma şansı varken çöpe gitmesi, nahoş bir durum yaratacaktır.

Milliyet Blog’da yayımladığımız blogların içinde çok sayıda değerli yazı vardır. Bu yazıların yazılma tarihinin eski olması bu yazıların değerini azaltmaz. Gün oluyor, iki yıl önce yazdığımız bir yazı aynı konunun gündeme gelmesi sonucunda çok okunan yazılardan biri oluveriyor. Bu yazı silinince ulaşılma şansı kalmamış oldu.

Google yazılarımızı bloglarımızdaki metinlere göre indekslediği için uzun süre bloglarımızı bulmayı sürdürecektir. Ancak buraya tıklandığında blogu bulamadığı için hata sayfası çıkacaktır.

Kısacası kaç yılda yarattığımız blog birikimimizin bir Nisan gecesi yokedilmesi benim gibi çok sayıda blog yazarının içini sızlattı. Ancak Milliyet Blog yazarları bilirler ki Nisan ayının birinci günü Milliyet Blog’un Blog kategorisinde blog yazarlarının yüreklerini hoplatacak minik şakalar yapılır. Bu blogda anlattıklarım da böyle şakalardan biridir.

Şaka bir yana Milliyet Blog’da biriken yazılar Internet’teki Türkçe içerik birikimine çok önemli katkılar sağlamaktadır. Milliyet Blog’un blogları hep yayında kalmalıdır.

Eski bloglarınıza baktınız ve yerlerinde durduğunu görüp sevindiniz. Milliyet Blog yazarlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Ankara, 31 Mart 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..