Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Cips reklamı ve çocuklar

Cips reklamı ve çocuklar
 

Son günlerde televizyonda bir cips reklamı izliyoruz. Çocuk bakkalın çırağıyla birlikte kapıya geliyor. Ev için alışveriş yapmış, parayı da cipslerden çıkan çıtır paradan kazanmış. Çocuk mutlu, annenin yüzünde bir şaşkınlık var.

Cipslerde hedef kitlenin çocuklar olduğunu bilmeyen yok. Çocuklara yönelik bir promosyonun reklamının televizyonlarda yayınlanmasının durdurulması için şikayetimi 444 1 178 numaralı telefondan RTÜK’e yaptım.

Çocuklara yönelik promosyon konusunda daha önce yazdığım “çocuklara yönelik promosyon yasaklansın” başlık bir yazıda (1) bunun çocuklarda nasıl kötü alışkanlıklara yol açtığını anlatmıştım.

Diyelim RTÜK bu konuda duyarlı davrandı ve bu reklamın televizyonlarda yayınını engelledi. Okuldaki reklamların önüne nasıl geçeceğiz. Bir çocuk arkadaşlarının yanında cipsten birşey kazandığında diğer çocukların tüm harçlıklarını, birazını yiyip gerisini atacakları cipse yatırmalarını nasıl engelleyeceğiz.

Sorun cips reklamını engellemekle bitmiyor, çocuklara yönelik promosyonun bitmesi gerekiyor. Asıl sorumluluk cips üreticilerinin, onları çocuklara yönelik bu promosyonlardan vazgeçmeye çağırıyorum. Ürettikleri cipslerin kalitesinden bir şüphem yok, reklamlarda kaliteyi öne çıkarsınlar.

Cips üreticileri üzerin düzen sorumluluğu yerine getirmezse o zaman devlete görev düşüyor. Çocuklara yönelik ürünlerde promosyon yasaklansın.

(1) Çocuklara yönelik promosyon yasaklansın: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=12722

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..