Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Euro - kanallarımızda gece yarışmaları

Euro - kanallarımızda gece yarışmaları
 

“Bir televizyon kanalının euro dağıtan şans programını cep telefonundan arayan ancak görüşemeyen 2 polis memuru, astronomik telefon faturaları karşısında şoke oldu.” DHA’dan Neşet KARADAĞ imzalı haber böyle başlıyor (1).

Uydudaki Türk televizyonlarının Avrupa kanallarının hemen hemen hepsinde gece belli bir saatten sonra yalnızca bu yarışmalar oluyor. Aslında bunlara yarışma demek gerçek yarışmalara büyük haksızlık. O sırada birkaç kanal ortak yayına geçiyor. Bu yarışmaya özgü bir sunucu, yanıtını bilememenin bilmekten daha zor olduğu bir soru soruyor ve ekranın her tarafında değişik ülkelerden aranması için telefon numaraları yazılıyor. En kocaman Türkiye’den aranacak numaralar oluyor. Sözde yarışma Türkiye’ye değil.

Sonra bu soru uzun süre tekrarlanıyor. Bazı kanallarda süreler verilip sürenin sonunda yanıt isteniyor. O soruları bilemeyenler olunca kendi kendime şöyle diyorum: “Bu yarışmayı aradığına göre, bilmemesi doğaldır.” Arasıra yanıtı bilip kazananlar olduğuna rastlıyorum. Nedense bu bilenler hep programın sonunda oluyor.

Uydudakilere RTÜK’ün yapabileceği birşey olmayabilir. Ancak bu sözüm ona yarışmalardan Kablo’da ve Digitürk’te bazı kanallarda da rastlıyoruz. RTÜK o kanallara müdahale etmelidir. Onlar arasında ciddi kanalların dürüst programları mutlaka vardır ama çoğunun güvenilir olmadığını anlamak için kısa süre izlemek yeter.

Ciddi kanalların yöneticilerini de kendi kanallarındaki bu yayınları çok iyi denetlemeye çağırıyorum. Bu programlar küçük sinek misali, mide bulandırıcı sonuçlar çıkartabilir.

(1) http://www.milliyet.com.tr/2007/02/28/son/sontur03.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..