Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Bugünlerde Milliyet Blog’daki galerinize baktınız mı?

Bugünlerde Milliyet Blog’daki galerinize baktınız mı?
 

Son günlerde Milliyet Blog’da formata yönelik olumlu değişiklikler oluyor. Bunlardan biri de galerilerin sunuşuna yönelikti.

Milliyet Blog’da galerilerde fotoğraf ve imajlar yeralıyor ve bunlar 3 ayrı yerde sunuluyor.

• Milliyet Blog ana sayfasında bloglardan seçilenler, sayfanın her yüklemesinde değişerek geliyor.
• Blog yazarlarının kişisel ana sayfalarında sağ üst köşede küçük boyutlu olarak yayınlanıyor, üzerine tıkladığımızda büyüyor.
• Blogların yayınlandığı sayfanın sol alt köşesinde küçük olarak yayınlanıyor ve linkin üzerine tıklayınca büyüyor.

Son günlerde galerilerde yapılan değişikliklerle hem blog yazarına sayfasında yayınlanacak galeriyi hem seçme şansı verdi hem de kaç kez görüntülendiği bilgisi yayınlanmaya başladı. Eskiden sayfamızda yalnızca son girdiğimiz galeri yayınlanırdı. Şimdi galerileri hazırladığımız sayfada yayındaki her galerinin yanında "sayfamda göster" diye işaretleyebileceğimiz yeşil bir düğme var. Buna basıp sayfamızda yayınlanacak galeriyi seçebiliyoruz ve bunu dilediğimiz zaman değiştirebiliyoruz. Blogların yayınlandığı sayfanın sol alt köşesinde ise son onaylanan galeri yayınlanmaya devam ediyor. Onu seçme şansımız henüz yok. Ancak eskiden olduğu gibi her galerimizi ilgili blogla eşleştirebiliyoruz. Bunlar açık olarak blogun altında görünüyor.

Galeriler yeni bir pencerede açılırken geri plandaki sayfada seçilmiş 8 galerinin ilk kareleri görünüyor. Belki bu sekiz kare için en çok görüntülenen galeriler seçilse daha anlamlı olurdu.

Bloglarla ilgili bir eksik var. Yalnızca sınırlı sayıda karaktere izin veren başlık yazabildiğimiz için gerekli açıklama için yer olmuyor. Her galeri için kısa bir bilgi ve fotoğraf-imaj-resim sahibinin adını girebileceğimiz küçük bir pencere galeri ile yayınlansa iyi olur diye düşünüyorum.

Galerilerin işlevinin yüksek olması Milliyet Blog’u diğerlerinden farklı kılıyor. Blog yazarları kendilerinin çektiği fotoğrafları ve diğer görsel malzemeyi yeni galeriler hazırlayarak daha çok paylaşabilirler.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..