Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İki beyefendinin "Yorum Farkı"

İki beyefendinin "Yorum Farkı"
 

NTV’de her hafta Pazartesi’den Perşembe’ye haftada dört gün bir program var: "Yorum Farkı"... Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar ve Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bölünmüş ekranın solunda ve sağında güncel gelişmeleri yorumluyorlar, yorum farkıyla. Program yalnızca 20 dakika sürüyor, reklamla bölünmüyor. Sürenin neden bu kadar olduğunu programı birkaç kez izleyince anlıyoruz. Konuşanların yorulmadığı, dinleyenlerin sıkılmadığı bir süre 20 dakika...

Emre Kongar ve Mehmet Barlas hem yaşlarının verdiği olgunlukla tartışıyorlar hem de birikimlerini en güzel şekilde sunuyorlar. Tamamen aynı görüşte oldukları konular hemen hemen hiç olmuyor. Kavga ettikleri zamanlar da oluyor ama iki beyefendi nasıl kavga ederlerse öyle... Birbirlerine iğneli imalarda bulunurken üstün zeka ve yeteneklerini sergiliyorlar ve programda en çok o zamanlar eğlenceli oluyor.

Hergün bir gündemle başlasalar da konuların hepsine değinebilmeyi başaramıyorlar. Seyircinin böyle bir beklentisi olmuyor zaten. Bizim beklediğimiz hep gerçekleşiyor, 20 dakikanın nasıl başlayıp bittiğini anlayamıyoruz.

Emre Kongar ve Mehmet Barlas, "Yorum Farkı"nda yalnızca güncel gelişmeleri anlatmıyorlar, nasıl konuşulur, nasıl tartışılır, nasıl uzlaşılır, bunun dersini veriyorlar.

Sonuç: Cumhurbaşkanlığı için ilk iki adayımı öneriyorum: Emre Kongar ve Mehmet Barlas. Mehmet Barlas için bir sorun yok da acaba Emre Kongar kravat takar mı? Tek sorun bu.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..