Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Abdüllatif Şener neden aday değil?

Abdüllatif Şener neden aday değil?
 

Abdüllatif Şener’in aday olmaması konusunda önemli bilgilere erişemeyen basınımız bu konuda "kırgınlık" yaklaşımıyla sorulara yanıt arıyor.

Sorunun yanıtı şurada olmasın: Seçimden hezimetle çıkacak bir partinin içinde olmayarak seçim sonrası oluşumlarda lider olma şansını yakalamak.

4 Haziran akşamı adaylar kesinleştikten birkaç gün sonra anketler yayınlanmaya başlayacak. Bu anketlerin kimisinde AKP’deki trajik düşüşü göreceğiz ve bunu yalanlarcasına AKP’deki büyük atılımı gösteren anketler yayınlanacak. Hangi anketin manüpulasyon hangisini gerçek olduğunu seçimlerden sonra anlayacağız.

Şu anda AKP’nin yaptırdığı ve asla yayınlanmayan anketler mutlaka vardır. Bizim bilmediğimiz bu anketleri bilenler değişik tavırlar sergiliyorlar:

AKP’li ve AKP karşıtı birçok kişinin "Ne işi var bunların AKP’de?" dedikleri birçok kişiyle vitrin oluşturuyorlar.

Kimi AKP’liler oldukça agresif bir tutum sergiliyorlar.

Şener ve Çömez aday olmayacaklarını açıklıyorlar.

Madalyonun diğer tarafını bilmeyenler "kırgınlık", "küskünlük" yorumları yapıyorlar. Oysa bu davranışlar "BARAJ" sorunu yaşayan ve bunu gizlemeye çalışan partinin dışavuran belirtileridir.

Bu görüşüm bugün Şener aday olmayınca oluşmuş değil. İki gün önce yazdığım bir yazıya gelen yoruma verdiğim yanıtta bunu açıklamıştım (2): "Ben o anketlere inanmıyorum ve anket olmadığını masa başında manüpulasyon için hazırlandığını düşünüyorum. DSP'yi ve ANAP'ı baraja yakın gösterip "Acaba birleşmekten vazgeçerler mi?" umudu taşımak istiyorlardı, amaçlarına ulaşamadılar. Eğer AKP'deki düşüş eğilimi yayınlanırsa bu düşüşü daha da tetikler korkusu yaşıyorlar. AKP'nin durumunu en iyi AKP'liler biliyor. Ben kapalı kapılar ardında AKP için "BARAJ" risklerinin konuşulduğunu düşünüyorum."

Şimdi Şener’in çekilmesiyle AKP’de düşüşün tetiklendiğini düşünebiliriz. Seçim yaklaştıkça AKP’deki baraj sorunu konuşulmaya başlanırsa hiç şaşırmayalım.

(1) Şener noktayı koydu: 22 Temmuz seçimlerinde aday değilim, http://www.milliyet.com.tr/2007/06/01/son/sonsiy35.asp
(2) Seçim tahmini ve seçim sonrası iktidar olasılıkları: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=43593

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..