Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Spor
 

Orhan Ayhan’dan özür diliyorum...

Orhan Ayhan’dan özür diliyorum...
 

Cumartesi akşamı maçtan önce çok konuşulan, maçtan sonra ise pek konuşulmayan boks maçını izlemezdim ancak izleyenler olunca onlarla birlikte ben de izledim.

O maçın sonunda Orhan Ayhan’dan özür dilemeye karar verdim. Orhan Ayhan’dan futbol maçlarını büyük zevkle dinlerim ancak nadiren izlediğim boks maçlarında bizim boksörün çok fazla yanında olduğu, bizimkinin yumruklarını abarttığı için yadırgardım.

Cumartesi akşamı bizim boksör bir yabancıyla maç yapıyor ve bu kez anlatan Orhan Ayhan değil. Merak ettiğim için adını sorup öğrendim, ancak unuttum. Spiker maçı anlatıyor, biz ekrandan maçı izliyoruz. Anlatılanla, ekrandaki maç birbirinden çok farklı, sanki başka bir maç anlatılıyor. Bizim boksörün yüzü dağılmış durumda, durmadan yumruk alıyor. Onların hiçbiri anlatılmıyor, ancak bizimkinin boşa giden yumruğu bile muhteşem bir olaymış gibi anlatılıyor. Rakip sarılınca bu bir zayıflık, bizimki sarılınca ustalık. Maçın başında 4. ve 8. rauntlarda ara sonuçların açıklanacağını söylüyor ancak maç sırasında bunlardan eser yok. 4. rauntta açıklanmayınca bizimkinin yenik durumda olduğunu anladık. Rakip oyuncunun kazandığını anlamak için bokstan anlamaya gerek yoktu.

12 raunt bittiğinde spiker, bizimkinin kazanacağında emin bir şekilde 12 raundun 11'ini aldığını söylüyor. Sonuç açıklanmadan bizimkinin yenildiğini bir şekilde öğreniyor, bunu açıklamak için önce dolambaçlı sözler, sonra şaşkınlık ifadeleriyle sonucu açıklıyor. Maçı öylesine olmayacak şekilde anlattı ki sonucunu da bizimki kazandı diye verse şaşırmazdım.

Maçı izlemeye başladığımda kendime kızmıştım, ne diye bir boks maçı seyrediyorum diye. İyi ki seyretmişim, söylenecek sözlerim oldu:

1. Boks spor değil, resmen bir vahşet. Önce olimpiyatlardan çıkartılsın. Aşamalı olarak tamamen yasaklansın.
2. Maç anlatırken doğru bilgi vermeyenlere bir daha maç anlattırılmamalıdır.
3. Bundan sonra asla bir boks maçı seyretmemeliyim.

İşte böyle bir boks maçı anlatımı dinledikten sonra, yıllardır abartıyor diye eleştirdiğim Orhan Ayhan’dan özür dileme gereğini duydum. Orhan Ayhan yalnızca abartırdı, böyle yanlış bilgi vermezdi.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..