Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Ankara
 

Korkuluğu çalınmış, buzlanmış merdivende kayıp düşmek kaza mıdır?

Korkuluğu çalınmış, buzlanmış merdivende kayıp düşmek kaza mıdır?
 

Korkuluğu çalınmış, merdivende kayıp düşmeye kaza denemez...


“Korkuluğu çalınmış, buzlanmış merdivende kayıp düşmek kaza mıdır?” sorusunun yanıtını merak ediyorum.

Ankara’da Etlik Caddesini Fethiye-Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nin bulunduğu sokağa bağlayan dik beton merdivenleri gördüm. Yüzlerce öğrenci ve öğretmenin sabah kalabalık şekilde indiği, akşam çıktığı merdivenler... Okul servisleri öğrencileri cadde üzerinde bırakıyor ve bu merdivenler karlı ve buzlu havalarda tehlike yaratıyor.

Merdiven korkulukları, yalnızca yürüyenlerin düşmesini önlemek için değildir, aynı zamanda yaşlı, yorgun insanların tutunmasını sağlamak içindir. Ayrıca merdivenler soğukta donmuşsa, biriken karlar kayganlaştırmışsa, o zaman da düşmemek için tutunmaya yarar.

Bu merdivenlerdeki korkuluklarını bir bölümü yok... Bir merdivende korkulukların bir bölümü yoksa bunun bir açıklaması vardır, çalınmıştır. Hırsızlık kötüdür, ancak yapılan hırsızlık merdiven korkuluğunu veya bir rögarı çalmaksa bu ahlaksızlıktır. Çünkü bu durum insanların en çok da çocukların ölümüne neden olabilecek durumlar yaratabilir.

Eskiciye satıp üç kuruş para kazanmak için o hırsızlığı yapan, bu yaptığının cinayet gibi birşey olduğunu bilir mi, hiç sanmam. Orada bir öğrenciye birşey olsa ondan haberi olur mu, hiç sanmam.

Bu merdivenlerin durumunu bu sabah 153 numaralı telefondan belediyeye haber verdim, telefonumu aldılar ve ilgileneceklerini söylediler. Şimdi onlardan haber bekliyorum, kar yağmadan yapılsın ki çocuklara bir şey olmasın.

Ankara, 30 Aralık 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..