Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Milli piyango, internet altyapısına yatırım yapmalıdır

Milli piyango, internet altyapısına yatırım yapmalıdır
 

Milli Piyango'nun web sitesi yoğun kullanılan günlerde çalışmıyor.


Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyeleri çok merak edilince ve her geçen yıl Internet kullanıcıları artınca bugün Milli Piyango’nun http://www.millipiyango.gov.tr adresi göçtü.

Bu gece yarısını henüz geçtiğimizde Milli Piyango’nun çekilişi tamamlanmıştı. Uyarılarımıza karşın bu hantal çekiliş yapısını bir türlü değiştirmeyen Milli Piyango yönetimi sonuçların web sayfasında yayını konusunda da sınıfta kaldı (1). Eve geldikten sonra, sabah karşı 3:30 sıralarında geldiğimde Milli Piyango’nun sayfasına bastığımda ana sayfada sonuçlar vardı ancak kötü formatlı bir liste olarak duruyordu. Aşağıda doğrudan arama arayüzü için bir link vardı. Link çalışıyordu ancak henüz sonuç vermiyordu. Az sonra çalışmaya başladı. Yani Milli Piyango en az 3 saat gecikmişti. Oysa bu sayfanın son çekilişin yapılmasından en geç 1 dakika sonra çalışması olanaklıdır. Bunun için tek bir yol vardır, bunu istemek.

Asıl sorun gün boyuncaydı. Herkes bu sayfaya yüklenince sayfa çalışmamaya başladı. Öğle saatlerinde akşam saatlerine kadar bir kez bile bu sayfaya girmeyi başaramadım. Internet’e ADSL ile bağlanıyorum ve diğer web sitelerinin hepsi sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Milli piyangonun Internet alyapısı 1 Ocak’ta çalışmayacaksa ne zaman çalışacak. 1 Ocak’ta oluşan talebi karşılamak için yapılacak yatırım Milli Piyango bütçesinin için devede kulaktır. Yeter ki o bütçe akılcı bir şekilde kullanılsın..

Milli Piyango kötü yönetiliyor ve bu konuda insanın aklına hoş olmayan düşünceler geliyor. Milli Piyango’nun özelleştirme sürecini hızlandırmak için mi bunu yapıyorlar sorusu akla takılıyor. Milli Piyango asla özelleştirilmemelidir yalnızca düzgün yönetilmelidir ve yeniliklere açık olmalıdır.

1 Ocak 2008 günü Milli Piyango çok kişiyi sevindirmiştir ancak verdiği hizmetle sınıfta kalmıştır.


Ankara, 1 Ocak 2008

(1) Milli Piyango çekilişleri için kolay çözümler: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=17098 (2006 sonunda yazdığım bu yazıma, 1 Ocak 2008'de 2 bin kişi geldi. Birçoğunun sonuçları görmek için, çalışan sayfa aramasından olduğunu tahmin ediyorum)

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..