Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '12

 
Kategori
Blog
 

Blogların uyarıcı gücü adına!

Blogların uyarıcı gücü adına!
 

uyarıcı güç :)


Milliyet Blog Yazarları'nın sayısı arttıkça, binbirçeşit düşüncenin de burada sergilendiğine tanık oluyoruz.

Milliyet Blog'un güncel aktivitesinin sürati açısından da günlük gazeteleri geride bırakmış durumdayız.

Basından, komşusundan, arkadaşından, hocasından aldığı taze bilgileri kendi zihin fırtınasında savurup, kültürel imbiğinden, zihinsel süzgecinden geçirip Milliyet Blog'da anında ve canlı canlı yazan birçok yazarımızdan, ülke gündemine dair çok şeyler öğreniyoruz.

Milliyet Blog'a yeni başladığında klavye üzerinde parmakları titreyen; yazdığı bloga gelen yorumlar karşısında eli ayağına dolaşan birçok yazarın, aradan yıllar geçtikten sonra kusursuz yazıp yorumlamalar yaptığını görüyoruz ve mutlu oluyoruz.

Amatör ruhla ve heyecanla yazanların, gündemi yakından izlemeleri, gözümüzden kaçan birçok haberi ve bilgiyi sıcağı sıcağına bize sunmalarına vesile oluyor.

Bu sâyede, siyasetçimizi, eğitim ve sağlık gibi hayati önem taşıyan sorunları daha yakından tanıma ve izleme şansına sahip oluyoruz.

Bu hızlı değişim, çağdışı uygulamarıyla  tanınan duygu sömürgenlerini, dinsel duyguların ticaretiyle köşe dönenleri de tedirgin etmeye başlamıştır.

Eskiden çarşaf altında, gizli kapaklı yerlerde, sincice dönen dümenler, sanal internet aktivitelerinin yoğalmasıyla birlikte gün yüzüne çıkmaya başladı.

Kapalı kapılar ardında yapılan, dedikodular, konuşmalar bile buralara yansmaya başlamıştır.

......

Perçem düşüyor; keller görünüyor artık !..

Cinsel tacizler, ensest ilşikiler, çocuk gelinler, kadına şiddet, din simsarlığı, çocuklara imam nikahı, bozuk süt simsarları, tefeci zulmü gibi birçok yasa dışı olay kısa sürede bloglarda yerini alabilmektedir.

Ayşegül Havyar isimli blog yazarı arkadaşımızın bugün yayınlanan ve aşağıda linkini verdiğim yazısında anlatılanlar, tüylerimi diken diken etti...

http://blog.milliyet.com.tr/kadin-pedi-ve-allah/Blog/?BlogNo=362062

 

'' Kadın Pedi ve Allah !..''

Yazının başlığı bile ürküntü veriyor insana !..

Din tacirlerinin kadın pedi üzerinden yaptıkları akıl almaz ticaret anlatılıyor.

Ülkenin içine düştüğü bir bataklığa ışık tutuyor bu yazı !..

Okunacağını umuyorum ve öneriyorum.

. . . . . .

Teknolojinin ve aklın-mantığın gücü batıl inançları da zorluyor.

Çağın hızla gelişen uygarlık ışığını görenler, hurafelerin düştüğü komik durumu algılıyor artık.

Bu arada gerçek mümin ile sahtekar din tacirlerinin de ayrımı yapılabilir hale gelmektedir.

İnterneti kullanmayan mahalle yok artık !..

Hiç ummadığınız kişilerin elinde,cep telefonlarının, I-Pod'ların en son modellerini görebiliyoruz.

Teknoloji, sahtekarların maskelerini düşürüyor... Sahte  balcılar, eşek etini pastırma -sucuk yapanlar; sütü bozuklar vb. yüz karalarımız, bizzat hükümet tarafından  teşhir edilebiliyor.

Bunları sümen altında tutmaya çalışan yandaş bürokratlar, yandaş medya, bozuk sütü seven valiler, vb.ekipler  de biliyor ki kendileri gizlese de bu bilişim dünyası, affetmeyecektir.

Karanlıklara ışık tutan sanal siteler, milyonlarca insanı aynı anda yorumlar yaptırarak beyin fırtınaları estirmektedir.

Gerçek mü'minin asla tevessül edemeyeceği; inancını kendisiyle Allah'ı arasında tevazu ve empati içinde yürütenlerin de nefretle karşılayacağı bu din simsarlarının,'' kadın pedine '' kadar inen çirkin ayak oyunları, toplumu germektedir.

Öğrenci yurtları, her seviyedeki  vakıf okulları, dersaneler devlet tarafından ciddi denetlenmelidir. Bir çok kamu kuruluşu ve tüzel kurum denetimsiz durumdadır.

Şikayet edilen değil; şikayeti eden hırpalanır hale gelmiştir.

Milliyet Blogda yer alan birçok güncel ve eleştirel yazılarda bu sorunlar ekrana yatırılmaktadır.

En büyük düşmanımızın cehalet olduğu unutulmamalıdır.

Kanla,irfanla kurulan Cuımhuriyetin, kadın pedine kadar inen din tacirlerinin elinde helak olmasına göz yumulmamalıdır. Bir neslin beyninin nasıl yıkandığı; geleceğimizin nasıl karartıldığı sorgulanmalıdır.

Oy uğruna bu şarlatanlara göz yumanların, istediklerini iktidar edecek oy çokluğu da olsa, bu ülkede  demokrasinin asıl sahiplerinin, bir gün, sabrının taşıp sesinin çok gür çıkabileceği düşünülmelidir.

Gelecek yıllar, bilişim dünyasında örgütlenenlerin zaferiyle anılacaktır.

Ülke sorunlarına duyarlı ve tepkili olan aydın Milliyet Blog ve sanal dünya yazarlarının, yorumcularının gücü ;beyin fırtınalarının kuvveti, mürtecilerin, bağnazların, din tacirlerinin foyasını her zaman ortaya çıkaracaktır...

İşte, Ayşegül Havyar'ın yazısında olduğu gibi halkın içinde konuşulan gerçekler de gizli kapaklı kalmayıp buradan milyonlara aktarılabilmektedir.

Medeniyetin ışığı,ona kayıtsız kalanların gözünü kör eder...

Milliyet Blog'un gücü ve yazma erdeminin kutsiyeti adına aklın ve bilimin ışığında yürüyenlere saygılarımı sunarım..

 

...........

İBRET İÇİN :

http://blog.milliyet.com.tr/kadin-pedi-ve-allah/Blog/?BlogNo=362062

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..