Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

 
Kategori
Blog
 

Blogman; Blogist

Blogman; Blogist
 

giesunblog.com


Blog-man : Blog-eri, demektir.
 
Yani kendini bir blogun içinde doğmuş ve sanki oralarda bir yerde ölecekmiş gibi hisseden. Blog'dan Blog'a gezip, arada bir diğer Blogman’lere ukalalık eden, biraz da Blog budalası, demektir. 
 
Biraz daha açalım:
 
Blogman nedir? Kafası blogdan başka bir yere çalışmaz ve buralarda konuşup, gezerek kendini ferehnaz sayar.. Ve kendisiyle birlikte türkü söyleyen dostları sayesinde; bazı Blogları çöplük yapıp oralarda ötüp; öteki öten horozlara çatan (tavuklara çatamaz, çünkü canına okurlar..) bir fani yaratıktır..
 
Blogman (Bazen de blogmen.. diye okunabilir) gerçi, bu işi sadece erkekler yapar gibi bir duygu uyandırsa da; kadınlar bu işin bayrağını alıp taa uç hedeflere taşımışlardır. Onun için Blogmen’lerin, Blogwomen’lara söyleyeceği bir söz yoktur. Takdirden başka.
 
Ne dersiniz ben söyledim oldu gibi ama , “Blogwomen” olabilir mi?? Çünkü …
 
“Babalanmak,” diyoruz da analanmak, demiyoruz…
 
Babacan var da, anacan yok….
 
Babayiğit var, anayiğit yok…
 
Babaeski var, anaeski yok… O zaman..???
 
Yani sanki Blogman olur ama, Blogwoman olmazmış gibi geldi ama gerçek hayatta hiç de öyle değil. Belki de bu BLOG alanında kadınlar erkeklerden çok daha fazla. Hem de nasıl? Öyle yaman bloglar yazıyorlar ki, değme babayiğitlerin karı değil… 
 
Blogman öyledir işte… Blog yer, Blog içer… Sonra..? Gece gündüz düşündüğü Blogtur… Blog'tan başını kaldırıp da, köşe başındaki bakkala ekmek almaya gitmez, oğluna  “Sen git…” der.. Böyle bir adam işte. 
 
Bir de bu adamların (ve de kadınların) blog ilmini üniversitelerde veya kütüphanede arayan, araştıran cinsleri vardır ki, onlar her halde bu konularda Yüksek lisans’a ve Doktora’ya çok yaklaşmışlardır.. Onu da bitirdikten sonra, evde kaldıklarının resmidir ki; ondan sonra iyice “Blog-ahvaz” olurlar; ve artık onlardan bir hayır gelmeyeceğinden, herkes böyle şahısları gördükleri zaman kaçacak delik ararlar; bu yüzden bu ilimde çok ileri gitmiş kişilere “Blog-off” diyebilirsiniz. Bunlar az biraz “Blog” konusunda uçurtmuşlar, demektir.
 
Bazılarının Bloglarına zaten yanaşılmaz; öyle bir ters tekme yersiniz ki, sonunuz “Blog-out” olmuş olursunuz. Allah rahmet eyleye!
 
Değerli Blogman (Blogwoman)ların bir kısmı da zaten yorumlara ve ters tekmelere baştan kapalı olduğu için, ne zaman yanaşsanız, “Boşuna” deyip, terse-forse olmanız içten bile değildir. Hiç boşuna yanaşmaya çalışmayın.. Zaten öyle kimseler hayatta yokturlar fakat kendilerini var gibi satarlar. 
 
Vatandaşların bir bölümü de, bu Blogistlerden yedikleri ters tekmelerden dolayı öylesine korku içine düşmüşlerdir ki… Onlara artık kimse yardım edemez, belki de fizik ilmiyle uğraşan psikanalistler bu “Blog-fobi” kurbanlarının eninde sonunda dertlerine bir çare bulacaklardır. Ne zaman? Belki ÜÇ Vakte kadar…
 
Şimdi gelelim “Blog-shire” diye bir ülkenin olup olmadığına. Kimbilir belki de “Blog-ütopi” ilmine aşina olanlar, gezdiği yerler içinde bazısının bu (Blog-shire) olduğunu sanmışlardır ama yanlıştır..Orası “New-Şehir”dir. Biline.
 
Ha bu arada, isteyenlere ve blog ortamında giderek artan KORKU yüzünden “Ne halt edeceğiz!” diye korkup, yerlere yatanlara, Kurumumuz tarafından uygun “Müstear isim- Takma lakap” bulunur. Beğenmezseniz, ücretsiz değiştirilir. Bütün bunlar bu kurumun yaşaması için vatan millet menfaatine yapılır. 
 
Yeter ki vatan Varolsun. Yaşasın Blog-Cumhuriyeti…!!
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..