Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Boğazda Bayram Olarak Kutladık

Boğazda Bayram Olarak Kutladık
 

Bu yıl teröründe verdiği öfke ile halk daha coşkulu olarak bayramı kutladı.

Milliyet İnt.'in yaşam sayfasında "Boğazda Cumhuriyet Karnavalı" manşetiyle verilen haberde, genel olarak İstanbul Boğazındaki gece kutlamalarını haber yaparken bu kutlamalarda ki boğaz görünümleri için;

"Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Boğazı'nda yapılan lazer ve havai fişek gösterileri izleyenleri büyüledi" cümleleri ile yaşanan coşkuyu haklı olarak dile getirmişlerdir. Bayramlar aslında sadece resmi protokol önünde kutlanmakla beraber, halkın ve kentlerin bütününe yayılmasına yönlendirilmesinin en güzel örneği sergilenmiştir; bu kutlama organizasyonu ile.

"BURCUM DEVREZ GÜRKAN AKGÜNEŞ MUSTAFA KURTARAN (İstanbul)FOTOĞRAFLAR: GARBİS ÖZATAY, OZAN GÜZELCE, HÜSEYİN ÖZDEMİR" tarafından oluşturulan haberde ki bu sayfada yer alan fotoğraflar da orada bayramı yaşayanlar için bir hatıra, orada olmayanlar içinde anı yaşamak için güzel bir albüm ve vidyo içeriyor.

"Ellerinde Türk bayraklarıyla sahile akın eden binlerce vatandaş, Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki ışık, ses, lazer ve havai fişek gösterilerini hayranlıkla izledi. 2 milyon 250 bin YTL'ye mal olan gösteri, Başkan Kadir Topbaş'ın Dolmabahçe'den verdiği startla 16 ayrı noktadan fırlatılan havai fişeklerle başladı."

"800 metrelik ateşten şelale"
"GÖSTERİLERDE fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan toplam 48 bin atış yapıldı. Boğaz Köprüsü üzerinde 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturuldu. Binlerce vatandaş sahil şeridi boyunca gösteriyi izledi."

İstanbulda ki bu kutlamalar akşam TV haber bültenlerinde göğsümüzü kabartırken; aynı gün bayram coşkunluğu tüm anadolu kentlerinde terörü protesto heyecanı ile halkın büyük katılımları ile kutlanmıştır.

Anıtkabir yine dolup taşmış; herkes, Kurtuluş Savaşı'nın anılara bırakılan önemini düşünce dünyasında ve aktif gündeminde tazelemek fırsatını yakalamıştır.

Milli bayramları coşkun kutlamak çok güzel ve önemlidir. Ancak anlamlandırmak ve anlamını kavrayarak etkinliklerle kutlamalara katkı yapmakta önamlidir.

Milli bayramların içinde en önemli yeri olan Cumhuriyet Bayramı proğramında da "Cumhuriyet Haftası" olarak organize edilmesi gereken; konferanslar, açık oturumlar, paneller ile eğitim kurumları ve akademik ortamlarda kültür yarışmaları ile zenginleştirilmelidir. Bunlar medya aracılığı ile canlı yayınlarla halkla paylaşılmalıdır.

Bayramlar, her yönü ile halkın her kesimini kucaklaması gerektiği gibi kutlama çeşitliliği ile de her yönü ile hayatımızın önemli anları olabilecek şekilde genişletmeliyiz.

Duyarak, hissederek ve yaşayarak bayramları kutlamalıyız.
Bilinçli korumak için bilinçli kutlamalıyız.


nariçi :30.10.07

Not: Neyse! Şimdi farkına vardım ki Milliyet Blog'da 100. blog, bu bayram blog'una nasip olmuş. Yine "blog" için blog yazısını yazamadım.(100. blog'a düşünmüştüm.)


haber, foto :
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/30/yasam/axyas01.html




 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..