Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '11

 
Kategori
Söyleşi
 

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Rıfkı Buğra Bağcı ile kişisel gelişim üzerine...

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÇEVİRİ BİLİMİ ÖĞRENCİSİ HEMŞERİMİZ RIFKI BUĞRA BAĞCI” BİR ÜNİVERSİTELİ EN GÜZEL ÜNİVERSİTEDE DE OKUSA SADECE DİPLOMA SAHİBİ OLMASI YETMEZ, KİŞİSEL GELİŞİMİ İÇİN O KİŞİNİN MÜMKÜN OLAN BÜTÜN FIRSATLARI DA KOLLAMASI GEREKİR” 

SORU- Tokat Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olarak dil sınavında ek puanla Türkiye 7. si olarak Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bölümünü kazanarak okumaya gittiniz ve şu an hazırlığı başarıyla tamamlayarak 1. sınıfa geçtiniz. Lise ve üniversite arasında ne farklar vardı ? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Üniversite ile lisenin en büyük farkı özgürlük anlayışı. Üniversitede daha özgür bir ortamdasınız ve kendinizi daha rahat geliştiriyorsunuz. Ayrıca lisedeki etkinliklerde öğrencilerin etkinlikleri daha az. Üniversitede neredeyse bütün aktiviteler öğrenciler tarafından planlanıp yönetiliyor.
SORU-.Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmanıza rağmen siz atak girişkensiniz öteki öğrenciler bu röportajlara sıcak bakmıyorlar ve ilgilenmiyorlar neden? Bu atak girişken ve kendinizi ifade eden tutumunuz ilerde size ne kazandıracak? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI-Bir öğrencinin kariyeri için atak ve girişken olmak çok önemlidir. Eğer kendinizi röportajlarda ve benzeri mecralarda ifade etmeyi başarırsanız, kendinize olan özgüveniniz artar ve kariyerinizde bu durumdan olumlu yönde etkilenir.
SORU-. Boğaziçi Üniversitesi okumanıza rağmen gençlerin kişisel gelişime önem vermediğini anlattınız neden acaba? Sadece Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmak ne kazandıracak onlara? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI-Kendi okulumda birçok öğrenci sadece derslerinde başarılı olarak ve Boğaziçi mezunu olmakla çok iyi yerlere geleceğini sanıyor ama ben buna katılmıyorum. Bir insanın hayatında başarılı olması için sadece diploma yetmez. O kişinin ayrıca mümkün olan bütün fırsatları kollaması ve bulduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi lazım.
SORU-. Okulun eğitim kalitesini nasıl buldunuz ? Boğaziçi Üniversitesini tercih edecek olanlara ne tavsiye edersiniz? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI-Okulum yani Boğaziçi Üniversitesi eğitim kalitesi olarak gerçekten birçok standardın üstünde. Kendini geliştirmek isteyen, tembel olmayan ve pes etmeyen herkese okulumu tavsiye ediyorum.
SORU – Bireysel . gelişime önem veren insan olarak sizce gelişime önem vermek kişisel gelişimi önemsemek ne zaman başlamalı 

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Kişisel gelişim bir insanın hayatta başarılı olması için en temel koşullardan biridir. Bu yüzden herkes kişisel gelişimine küçük yaşlardan itibaren başlamalı.
SORU- Siz arkadaşlık ve dostlukta yaşa bakmıyorsunuz. Ama gençlerin yüzde 99 u bakıyor bu tutum size ne kazandırdı? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI-Bir kişinin sizinle arkadaş olabilmesi için sizinle anlaşabilmesi ve size en kötü anınızda bile yardımcı olması yeterlidir. Gerisi o kadar da önemli değildir. Bu tutumumun bana olumlu birçok getirisi olmuştur ve bunların en önemlisi psikolojik olarak daha olgun bir seviyeye ulaşmam oldu.
SORU- Sizinle daha önce 3 kere röportaj yaptık ve sız hepsine severek cevapladınız bu röportajlar size ne kazandırdı? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Kendime özgüvenim arttı ve hayata artık daha olumlu bakıyorum.
SORU- Rıfkı Kardeşim, benim çalışmalarıma ve şahsıma gösterdiğin alakaya her zaman teşekkür ederim. Her genç sizin gibi atak olsa o zaman gençliğimiz örnek gençlik olurdu. Bize son olarak ne anlatacaksınız? 

RIFKI BUĞRA BAĞCI- Bana bu röportajda kendimi anlatma olanağı sunduğunuz için teşekkür ederim.
Asıl ben Teşekkürler ederim. 

 

TURAN YALÇIN-TOKAT 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..