Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Boğuluyoruz!

Boğuluyoruz!
 

ilkhaberajansı.com.tr


 Türkiye…Türkiye… Türkiye’nin üç yanı  derya deniz…

Derya deniz de ne yani; insanlarımız sabah akşam denizden çıkmıyorlar mı?  Hepsi balıkçı , hepsi yüzücü mü? Nedir…?

Şimdi son zamanlarda olan şu son haberlere bakın:.

- Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, bayram tatilinde girdiği denizde boğularak hayatını kaybeden LYS Çerkezköy birincisi ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Emrah Ukşal’ın evinde yas hüküm sürüyor. (Internet.12.8.2013)

- Rumeli Feneri,  Silivri, Şile ve Arnavutköy'de denize giren 8 kişi boğuldu. Akıntıya kapılan 3 kişiden ise hala haber yok.

- Adana'da tarım işçisi olarak çalışan 16 ve 17 yaşındaki iki kız kardeş de serinlemek için girdikleri Ceyhan Nehri'nden bir daha çıkamadı.

- Konya Beyşehir'de gölete giren 19 yaşındaki 3 gençten de acı haber geldi. Gençlerin cesedine 5 saat süren arama sonunda ulaşıldı..

- 4 günlük bayram tatilinde 20 ilde 36 kişi boğularak hayatını kaybetti.En çok ölüm İstanbul'da..

Durumu görüyor musunuz… Bu üç tarafı denizlerle çevrili ülkede bulunan  yurttaşların çoğu (bana göre %99’u ..) doğru dürüst yüzme bilmiyor.

Eh deniz kıyısında oturanların bir bölümü belki girip çırpınmasını biliyorlar ama işte o kadar… Kurbağalama; kelebek; sırüstü…vb  yüzecek insanlarımızın sayısı parmakla sayılabilir.

Bir de uluslararası yarışmalara bakın. Bu yarışmaların hiç birinde Allah için doğru dürüst bir Türk yüzücüsü derece almış mıdır? Bir Birinciliğimiz var mıdır? Yok yahu…

Neredeyse pisinlerde boğulacağız. Üç beş tane göstermelik yüzücümüz var ama  gençler ne yapsınlar; doğru dürüst havuz; doğru dürüst öğretmen bulamazlarsa nerede yüzmeyi öğrensinler?

Bir de zaman nerede?

Şimdi tatil zamanı, yaz zamanı; bakıyorum .. Gençlerimiz çocuklarımız, sağ olsunlar tümü değilse bile çoğunluğu başlarını bağlamışlar, Kuran Kurslarına gidiyorlar ; okuyorlar… Tatil de böyle geçiyor. Yüzmeye ne zaman vakit bulacaklar ki?

İşte şöyle haberleri karıştıracak olursanız. Yurdun  dört bir yanında gençler suya girmek istiyorlar; yüzmek istiyorlar. Ama yüzmeyi bilmezseniz, yüzme çok tehlikeli bir şeydir. Acemi bir insan diğer insanların gözleri önünde boğulup gidebilir..

Ama yüzmek ne kadar güzel bir spordur. Aman Allah! İnsanı son derece mutlu yapar ve düzenli olarak yüzme sporunu yapanlar son derece sağlıklıdırlar ve son derece mutludurlar.

Devlet eğer gençlerini düşünmek istiyorsa, onları mutlu etmek istiyorsa; onlara yüzmeyi öğretsin; her yerde havuzlar yapsın..

Yoksa güzel insanlarımız , göletlerde, derelerde… boğulup gidecekler.  Yazıktır.

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..