Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bomba! Galatasaray'dan sözleşmesi biten futbolcuya teklif

Bomba! Galatasaray'dan sözleşmesi biten futbolcuya teklif
 

Fotoğraf www.resimler.tv sitesinden alıntıdır


Evet evet burada açıklıyorum, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi yine gelenek olduğu üzere tanıdık bir ismi sözleşmesi sona ermeden ikna etmek üzere. Hem de bu şekilde transfer yaptığı zaman, bilindiği gibi futbolcu için kulübüne bedel Ö-DE-ME-YE-CEK.

Yani bedava. Bedavaya futbolcu almış olacaklar. Halbuki bi güzel beklese, bonservis ücreti ödese ne güzel olur değil mi? Ya da beklesin sonra yüksek bedelden dolayı alamasın, futbolcunun keyfinden bize ne? Ne hali varsa görsün.

Neymiş, Galatasaray sözleşmesi bu sezon sonu bitecek futbolcu ile transfer görüşmesi yapmış. Ee? Yasak mı yani? Kurallar futbolcunun mülk olmadığını anlatmaya çalışırken bizlere, futbolcunun menfaatine bi durumu "kız kaçırma" davasına benzetmek nedir?

Sonra bakıyorum yorumlara, transfer yasağı gelsin, ayıp, yazık falan filan. Hadi taraftarı geçtim, Ali Turan olayında Galatasaray ve futbolcuya karşı takınılan tavır nedir? O gün ağlayıp sızlayanlar ertesi gün Troisi'yi hangi hallerde Gençlerbirliği'nden onların deyimiyle yine "kaçırmışlardır" ? Misal Semih de gidebilir sezon sonu, Kewell da.

Futbol etiği dediğimizde, futbolcunun istediği ve anlaştığı takımda oynaması mı anlaşılıyor yoksa milyonların önünde "50 milyon dolar da verseler x'in formasını giymem" diyen futbolcuya taraftar önünde forma öptürüp fahri gönülden seven futbolcu yapmak mı anlaşılır? Sahi, su şişesi geldiğinde yere yatan futbolulara kızmak mıdır futbol etiği yoksa bilmemne tarafıyla top durdurmaya çalışan kaleciyi "futbolun içindeki hareketler" diye alkışlamak mı? Lincoln orta sahada top sektirince "rakiple dalga geçiyor, bacağını kırarlar bunun" diyenler tenasüp uzuvlarını taraftara işaret edenleri "halkı doğum kontrolü için bilgilendiriyor" diye mi savunacaklar? Hem de fair play resminin onu tasvir ettiğine inandığım bir adamın, vefatının hemen ardından. Allah rahmet eylesin.

Bu arada adı geçen futbolcu Kasımpaşa'dan Yekta, haberin aslı da burada.

http://www.milliyet.com.tr/g-saray-in-teklifini-geri-ceviren-kasimpasali/spor/sondakika/31.03.2010/1218434/default.htm

 
Toplam blog
: 63
: 1414
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Hayat hikayemi fazla uzatmayacağım, çünkü hepimiz bir şekilde yolumuza kavuşuyoruz. Okuyan bir an..