Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Boş yere yok etme kendini...

Boş yere yok etme kendini...
 

Kendini herkese uydurmak için yontmaya koyulanlar, sonunda yontula yontula tükenip giderler. (R. Hull)

Kişi kendine olan saygısını her daima korumalı ve hangi durumda olursa olsun taviz vermemelidir diye düşünüyorum. Birçok işyerinde astlar üstlerine yaranmak veya çıkar sağlamak için kendilerine olan saygılarını hiçe sayıyorlar. Kendilerini müdürlerinin hoşuna gideceği şekle sokarak adeta hokkabazlık yapıyorlar. Bu durum aynı çalışma ortamı içinde çalışan kişileri de ister istemez olumsuz olarak etkiliyor. Bu tip insanlar kendi akıllarınca zekilik yapıyor ve müdürünü kandırıyor ama şunu hiç düşünmüyor ki gerçekten o kadar akıllı olsalardı müdürlerinin yerinde onlar olmazmıydı? Şirketlerin birçoğu bir çok yöneticisini zorlu eğitimlerden, zorlu deneyimlerden geçirerek bir yere getiriyor ki bu insanlara güvenip şirketlerini emanet etsinler. Ciddi ve kurumsal şirketlerde günümüz dünyasında artık amca oğulları, dayı kızları şirketlerde bir yerlere gelemiyorlar. Herkes bir yerlere gelebilmek için emek harcamak zorunda, oldu da üstünüzdeki kişiyi kandırdınız ve bir yerlere geldiniz sanmayın ki geldiğiniz yerde uzun süreli duracaksınız. Temeliniz zayıf başaramazsınız, düştüğünüzde ise kimseyi yanınızda bulamazsınız buna emin olun. Bir çok şirket yöneticisi ise bu durumun gayet farkındadır ama bu tip insanları kullanmak kolaydır ne derseniz yaparlar, sorgu sual sormazlar ve bir gün işleri bittiğinde bir mendil gibi atarlar. Çünkü bu tip insanların kendisine saygıları olmadığı için bir başkasının da ona saygı duymasını beklemeleri ahmaklıktır.

Hepimiz bir yerlere gelebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu tip kişilere asla güvenmemeli ve yapabiliyorsak içimizde beslememeliyiz. Kimse bu şekilde yönetici olmuş birini saymaz, ve işler gün geçtikçe daha kötüye gider bu yüzden şirket sahiplerinin de bu tip insanlara rant sağlamaması önemli bir konudur. Kendi kişiliğini satabilen bir kişi bir başkasının malına nasıl sahip çıkabilir bir düşünün. Siz siz olun ne olursa olsun bu tip insanları asla örnek almayın demeyin ki kendinize “şuna bak iki takla attı nereye geldi, bende taklamı atıp yükseleyim “ diye, siz onurlu olun her zaman kafanız dik dursun ve kimse sizin arkanızdan sizin söylediğiniz gibi söylemde bulunmasın.

Doğru olmak çok çalışmak kısa vadede belki size onlar kadar kazandırmaz ama en azından evinize ekmek götürdüğünüzde onu sevdiklerinizle yerken kursağınızdan rahat geçer, yatağınıza uzandığınızda rahat uyursunuz, arkadaşlarınız tarafından saygı duyulur ve sevilirsiniz. Şimdi siz karar verin yok ben bu üste yazılanları istemiyorum bana para lazım ve bunun için de kişiliğimden taviz veririm diyorsanız söyleyecek bir sözüm yok.

Ben iş hayatım boyunca başarının sırrının sadece doğru bir şekilde çok çalışmakta olduğunu gördüm, zamana güvenin her nereye çıkıyorsanız sağlam adımlarla çıkın bırakın 3 yılda 5 yılda çıkın ama çıktığınızda kimse sizi kolay kolay deviremesin. Geldiğiniz yerde başınız dik durun ve herkes size saygı duysun bence bundan güzel bir duygu yok. Hedefinizi, olmak istediğiniz yeri iyi tespit edin ve bunu elde edeceğinize canı gönülden inanın çünkü bu hedefe ulaşmanızda bu inancınızın büyük yardımı olacaktır.

Yöneticinizle karşılıklı ilişkilerinizde saygılı olmak zorundasınız ama bu her dediğine doğru demek anlamına gelmez. Karşınızdaki yöneticiniz bundan hoşlansada siz onun egolarını tatmin etmek için çalışmıyorsunuz. Belki de yöneticiniz sizin karakterinizi çözmeye çalışıyorda olabilir dikkatli olun. Her insan hata yapabilir veya zıt görüşlerde olabilirsiniz. Sadece yaranmak uğruna kendi doğrularınızı ezip geçmeyin uygun bir platformda konuşun belki de sizin anlayamadığınız bir şeyler olabilir veya karşınızdaki kişi size doğru aktaramamış olabilir. Belki de sizin doğrularınızın gerçeklik payı daha yüksektir bunu dile getirmeden nasıl bilebilirsiniz ki?

Sevgili arkadaşlarım, hepinize yeni yılda sağlıklı, saygılı ve onurlu mesailer geçirmenizi temenni ediyorum. Siz ki gece gündüz demeden emeğini harcayan kişiler her zaman başı dik olmayı hakediyorsunuz. Her zaman doğruyu ayakta kalacak diğerleri yok olup gidecek bunu unutmayın....

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..