Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Boşanmaların ardından çocuklar

Boşanmaların ardından çocuklar
 

Bir ayrılığın ardından iki ayrı dünyanın arasında kurulan köprü. Adı kimi zaman küçük bir erkek çocuğu, kimi zaman ise küçük bir kız çocuğu. Ne fark eder ki…

O ortada kalmış bir köprü.

Şimdi ebeveynler daha bilinçli olsa da, kimse biten bir evliliğin çocuğa hiçbir tesiri olmadığını söyleyemez. Kendi küçük dünyalarında bazen fırtınalar kopar, bazen çiçekler açar.

Korkarlar anneyi ya da babayı bir daha görememekten. Tamamen kaybetme duygusu yerini güvene bırakana kadar iki arada mekik dokurlar adeta. Huzursuz ortamların parçaları olmalarındansa, yollarını medenice ayırmış anne – babaların çocukları olması çok daha iyidir tabii.

Birinde kalırken bir diğerine özlem duyan çocuk, zamanla huyları ve alışkanlıkları oturdukça kendine bir taraf seçer. Kalacağı ve arada ziyaret edeceği yeri belirler.

Her çocuk içinde anne ve babasını yeniden birleştirme ümidi taşır.

Taa ki, kişilerden birinin hayatına bir yenisi girinceye dek. Yeni bir yüz işin içine girdiğinde bu ümitler, hayaller yıkılıp yerini hüsrana bırakır.

Bundandır ki, çocuk yeni ablaya veya ağabeye içten içe öfke ve rekabet duygusu besler.

Yeni bir alışma süreci başlamıştır ve bu onun için aynı zamanda kazanç – kayıp özelliği taşımaktadır.

Zaman geçtikçe, yeni yüzle vakit geçirdikçe kafasında ki düşünceler yeniden şekillenir. Tabii burada evlenip ayrılmış biriyle beraber olacak erkeğe ya da kadına büyük iş düşmektedir.

Öncelikle sabır ve anlayış… Zamana bırakarak, kendiliğinden gelişmesini bekleyerek. Çocuğa bu dönemde manevi bir baskı oluşturmak vs. aranın tamamen açılmasına neden olur.

Yeri geldiğinde annesine ya da babasına olan özlemini bile paylaşabilmelidir. Bunları rahatça konuştuğunda güven duygusu gelişir ve anlaşıldığını bilmek onu mutlu eder.

Üvey anne Aliye Rona, Üvey baba Erol Taş filmlerinde gördükleriniz hayal ürünü olarak kalsın, siz siz olun bir çocuğun geleceğini etkileyecek hiçbir davranışta bulunmayın.

Kaldıramayacağınıza inandığınız bir yük ise bu, hayatlarına dahil olmayın.

Ve bu süreç ne kadar meşakkatli ve emekli geçerse geçsin, onun annesi her zaman bir tane olacak, unutmayın!

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..