Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Böyle Bir Güç Yok

Soruyorlar ´ülkede son 25-30 yıldaki insan ilişkilerindeki olumsuz değişimin yeniden kazanılması için toplum olarak ne yapmamız gerekiyor?´ şeklinde.

Öncelikle şunu söyleyelim, kapitalizm sürecine girmiş kalkınmakta olan ve meta değerlerinin öne çıkmış ülkelerde insani değerlerin yitimi kaçınılmazdır. Geçiş süreci tamamlandığında teknoloji ve bilimin ışığında toplum daha iyi bir şekilde değerini bulacaktır, buna kalbimden inanırım.

Toplumun yeniden insani değerlere kavuşmasını hızlandıracak olan güçün sanat gücü olduğunun da altı çizilmelidir.

´Sanat´ denildiğinde akla hoşgörü iyimserlik vicdan merhamet gibi değerler gelmektedir. Resim Müzik Tiyatro Heykel yapan kişilerde hep pozitif duygular ve insan sevgisi ön plandadır, vahşi kapitalizm kurallarına uymayacak güce sahip olduklarından kolay kolay insani değerlerini bozmadıkları görülür.

´Sanat, sanat, sanat´ diyoruz da sanatı yaşatmak adına neler yapıyoruz?..

Pek bir şey, ama mesela memleketimde bir lisede daha önce kurumunda sıkıntı yaratmasın diye ismini vermekten imtina ettiğim Hakan Bey adında bir eğitimcinin bire bir bizzat uzun uğraşlar sonunda 50 kişilik ´güzel sanatlar dersliği´ gibi başlangıçlarla sanat zenginleşecektir.

Sanat zenginleştikçe insan ilişkileri kendiliğinden düzelecektir.

Memleketimin sert hırçın deniz dalgalarının topluma şiddet şeklinde yansımış olduğu toplumsal yapıyı güzel sanatlar eğitimi ile aşılacağına yürekten inanıyorum.

Unutulmamalı sanat, üzeri örtülen insani değerlerini yeniden ortaya çıkması için örtüyü ortan kaldırmaya yarayan müthiş bir güçtür..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..