Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bu ayıptır.. Vicdan sızlatır...

Türk siyasetçilerin yakın tarihte gördüğümüz kötü yanı, kıyak emeklilik golleri atmaktaki benzersiz ustalığıdır. Hemen her yasama döneminin bir karanlık aralığında, gece yarıları utanmadan bu işi yaparlar.. Nedense hepsi aynı yolda.

Türkiye önceki akşam saatlerinde Fransa Meclisi’nin kabul ettiği rezil bir yasanın öfkesiyle köpürürken bizim mecliste, dört parti grubunun uzlaştığı bir önerge ortaya çıktı. Önerge milletvekillerinin emekli aylıklarını Cumhurbaşkanı’nın ödeneği ile ilişkili hale getiriyordu. Böylelikle iki yıl milletvekilliği yapanlar emeklilik hakkı kazandıkları gibi emeklilik aylığı bir katından fazla artarak 8 bin liraya çıkıyordu. Maaşlar şu anda 11 bin lira olduğuna göre milletvekillerimizin aylık gelirini toplamda 19 bin liraya yükselten bu operasyon millete nasıl açıklanacaktı?

Dünyada bunun benzeri yoktur.. Gelirleri tavana vurmuş ülkelerde bile millet vekilleri dahi bunun yarısını almıyorlar. Çünkü; hizmet için oradalar, ceplerini doldurmak için değil.. İş sona yaklaşırken parti yöneticileri işledikleri ahlâki suçun altında ezilmeye başlamış olmalılar ki, üç muhalefet partisi başta destek verdikleri halde teklifin tümü oylanırken ret safına geçtiler. Bu da ayrıca politik oyundur.( Kılıçdaroğlu – Bahçeli –Vural - Genç ) TBMM üyelerini dünyanın en yüksek aylık alan milletvekilleri yapan teklif 216 AKP ve 1 CHP milletvekilinin oyu ile yasalaştı.

Meclis Televizyonu’nun yayında olmadığı bir saat bu iş için seçilerek; ilgisiz bir tasarıya “kıyak tokadı” yerleştirilerek Meclis tarihimizin en ayıplı operasyonu tamamlandı…. Bu kabullenemez.. Hileli bir yöntemle adeta yangından mal kaçıran dört parti, bu yasayı hemen şimdi geri almanın, iptal etmenin çaresini bulmalıdırlar. Ortada büyük bir ayıp var. Bu ayıbı TBM Meclisine fazla bulaştırmadan itibarlarını koruyarak geri almalıdırlar. Hükümetin işçi ve memur aylıklarına yüzde 3 zam önermesini bu garibanlar beklerken yapılan , ülkemin insanını apdal- koyun yerine koymaktır. ( Aziz Nesin % 60 demişti.sonra %90 oldu ) Ben 53 yıl bu ülkeye hizmet eden bir hekim olarak ( 800 tl. ) emekli maaşı alırken 30 yaşında bir ilk okul mezunu milletvekili emeklisi ( 8.000 tl) maaş alacak. Biraz insanın vicdanı sızlar..

Unutulmasın; kamuoyu önünde savunulamayan bir zam meşru olamaz. Mecliste örgütlü suç yöntemi ile artırılan maaşları millet helâl etmez! Bu kul hakkı yemektir. Benimde hakkımı yemektir. Ben helal etmiyorum. Ey her partiden çuvalla para alan milletvekilleri ; Hemen her yasama döneminin bir “karanlık aralığında ” Tevfik Fikret’in “Han-ı Yağma” şiirini hatırlatıyorsunuz millete: Yiyin efendiler, bu han-ı iştiha sizin; Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!..

ozcanvural1933qhotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..