Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Hukuk
 

Bu bir suç duyurusudur

Bu bir suç duyurusudur
 

Bu bir suç duyurusudur.

İstanbul Cumhuriyet savcılarının dikkatine,

Medeni kanunumuzun 335-351 maddeleri, velayet ve vesayeti içermektedir. Malumunuz, 18 yaşını doldurmayanlar anne ve babalarının velayeti altındadırlar. Münevver Karabulut elim bir olay neticesinde hayatını kaybetmiştir. Münevver, henüz 17 yaşındaydı ve reşit değildi. Bir başka ifade ile, anne ve babasının velayeti altındaydı.

Cinayet hadisesinde tabii ki, cinayeti işleyenler, zanlı olarak Cem Gariboğlu ve ailesi suçludurlar. Lakin, henüz reşit olmayan kızlarını yeterince korumayan anne ve babasının hiç mi suçları yoktur? VARDIR. CEM VE AİLESİ KADAR OLMASA DA BELLİ BİR NİSPETTE MÜNEVVERİN ANNE VE BABASI DA SUÇLUDURLAR. SUÇLARI: VELAYET GÖREVLERİNİ LAYIKİYLE YAPMAMIŞ OLMAK. Anne- baba olarak onlar da görevlerini, korumacılıklarını tam olarak yapsalardı, bugün Münevver büyük bir olasılıkla yaşıyor olacaktı.

Bu yazımı, 3 gün sonra yayından çekeceğim. Bana ait bu sayfamda çok uzun uzun kalmasını istemem, ben de bir anneyim, anne-baba olan SAĞDUYULU herkesin düşününce, konuyu daha objektif göreceklerini ümit etmekteyim.

Anne-babalar (yani ebeveynler) başta olmak üzere genel olarak hepimiz, sorumluluk kavramına uzak bir yapıdayız. Kutsaldır anne-baba olmak. Herkese de müyesser değildir. Evlatlarımız bizden birer parçadır, yeni gelişmekte olan kişiliklerini rencide etmeden onları koruyup gözetmek en asal görevimizdir.

Gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim.


Gül Alkan

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..