Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bu da bir çuval

Bu da bir çuval
 

Devletin düzenini değiştirmek, halkın iradesini yok saymak ve de ülkenin kolluk kuvvetlerine, öğretmenlerine, din adamlarına silahla saldırıp binlerce insanımızı katletmekten sorumlu olan terör örgütünün devlet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen ya da bombalı eylemler yaparken can veren militanlarının isimleri sokak ve caddelere verilmek istenmiş. Bunu yapan, bu kararı alan da Nusaybin Belediye Meclisi üyeleri. Eğer kaymakam onay verse bu işlem gerçekleşecekti.

Bu bir başlangıç elbette. Yarın başka BDP’li belediye Başkanları da ortaya çıkıp meclislerinden benzer kararlar çıkaracaklar. “Abdullah Öcalan Caddesi, Karayılan Bulvarı…” gibi.

***

Devlet yönetiminde hesap sormak da, hesap vermek de yanlış şeyler değildir. Aslında yetmiş milyonun vebalini yüklenenler elbette ki her zaman hesap vermeye hazır olmalıdırlar. Ama Kayserililerin bir lafı vardır, “Aşık oynamaktan maksat, ütmeli” derler.

Yüzlerce emekli askeri, sivil toplumun tanınan liderlerini, basının özellikle iktidara muhalif isimlerini ve de bazı yargı mensuplarını darbe yapmayı düşünmek, bunun için planlar yapmakla suçlayıp guruplar halinde tutuklamak, günlerce emniyette sandalye ve koltuklarda uyumaya zorlayıp sorgu sıralarını bekletmek bana hiç de adil ve demokratik gelmiyor. Bu ülkede hırsızlar, uğursuzlar, katiller ve de gaspçılar yakalandıklarından yirmi dört saat sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilirken yaşları yetmişe dayanmış emekli komutanlara bu eziyeti reva görenler hangi mantıklı, insani ve de memleket hayrına bir mazereti öne sürecekler bilmiyorum.

***

Aradan o kadar zaman geçti; özellikle bir tek şeyi içime sindiremedim. Taraf gazetesinin Türk ordusu için iddia ettiği “kendi uçaklarını düşüreceklerdi, camileri bombalayacaklardı” şeklindeki iftiralar yenir yutulur değil.

Sevgili okuyucu, hani Kuzey Irak’ta ABD askerleri bizim askerlerimizin başına çuval geçirmişti de, kahrolmuştuk. Haklı olarak onurumuz kırılmıştı. Milletçe ABD’ye karşı olan düşmanlığımız daha da artmıştı. Halbuki şimdi bakıyorum da, sanki başta Genel Kurmay Başkanımız olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tamamının başına çuval geçiriliyor.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..