Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Bu da gol değil!

Bu da gol değil!
 

Sadri Alışık’ın unutulmaz Ofsayt Osman karakterinin mahkemedeki savunmasının finalini hatırlarsınız: “bu da mı gol değil hakim bey, bu da mı gol değil be” diye mahkeme salonundakileri ağlatır.

Duruşma hakimi dayanamaz ve elini masaya vurarak “GOL!” diye bağırır. “Bu sefer gol!”

Sadri Alışık'ın muhteşem performansının You Tube’daki adresi şöyle:

http://www.youtube.com/watch?v=j6lRgM7yu2Q

İsmet Arzuman ise maçı durdurduğu yerden faul atışıyla devam ettirdi.

Beşiktaş’ın 90+ larda başına gelenler gerçekten Ofsayt Osman’ı anımsatıcı cinsten. Planlasan yapamazsın bu kadar son dakika tartışmalı hakem kararını.

Ofsayt Osman Türk filmi karakteriydi, buysa gerçek yaşam. Gerçek yaşamda maçın hakeminin düdük çalıp faul’ü verdikten sonra “aaa pozisyonun devamı gol mü oldu, tamam o zaman ben de faulden caydım” diyemiyor.

Faul var mıydı yok muydu konusunu tartışmaya gerek yok. Bana göre yoktur, sana göre vardır. Hakeme göre ise varmış.

Fakat bu olayın en ilginç yanı, tüm oyuncuların oyuna devam etmesi, kameraların oyun devam ediyorcasına pozisyonu izlemesi ve birkaç saniye sonra pozisyonun golle sonuçlanması.

Hani bir çok pozisyonda “hakem burada oyunu kesmeseydi şöyle olabilirdi, böyle olabilirdi” diye yorum yapılır ya, burada bu varsayımlara gerek kalmadı, pozisyonun devamı gol olurmuş, biliyoruz.

***

Cuma günkü futbol sohbetlerine göre bu maça önce Fırat Aydınus’un atanması söz konusuyken taraflardan birinin itirazı üzerine bu isimden vazgeçilmiş ve derbiye İsmet Arzuman atanmış. Kulüplerin hakem ataması konusunda yaptığı bildiri düellosundan Fırat Aydınus’a itiraz eden tarafın Beşiktaş olduğu anlaşılıyor.

Yani en büyük eyyamcı TFF ve MHK Beşiktaş’ın baskısıyla Fırat Aydınus yerine geçen yıl Kayseri ile kupa final maçını yönetmiş olan skandal hakemi bu maça atadı.

Beşiktaş yöneticileri o maçta da skandal kararlar veren İsmet Arzuman’dan hoşnut ve memnun olmasa Fenerbahçe yönetiminin hakem atamasını eleştiren bildirisini üzerlerine alıp sert uslubu ile cevap vermezdi.

Peki kupa finalinde Beşiktaş lehine birkaç önemli hataya imza atan İsmet Arzuman’a dünkü derbide ne oldu da Beşiktaş’ı mutsuz etti?

Demek ki bu hakem baskı yiyince dayanamıyor. Fenerbahçe yönetiminin hakem atamasını ve dolayısıyla maçta verilecek hakem kararlarını peşinen ipotek altına alan bildirisi başarılı olmuş diyebiliriz. Öyleyse aslında Beşiktaş açısından da Fırat Aydınus daha uygun bir tercih olabilirdi.

Aslında esas yanlışlık hakemler konusunun bu kadar içine girip onları baskı altında maç yönetmeye zorlamak. Bunun gerçekleşmesi o kadar mümkün değil. Bunun gerçekleşmesi için öncelikle omurgası olan, tarafsız olduğuna kuşku olmaysan bir federasyona ihtiyaç var.

Aksi taktirde tüm takımlar diğer takımların haksız kazanımlar peşinde olduğu paranoyasından kurtulamaz ve sonuç bundan farklı olamaz.

 
Toplam blog
: 130
: 2132
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

İnsanın kendini anlatması zor, gereksiz de! Yaptığı işlere bakmak yeter, ne gerek var fazla i..