Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Spor
 

Bu Fener'den şampiyon olsa ne olur!

Bu Fener'den şampiyon olsa ne olur!
 

Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim!


Nedense olayların içinde hep aynı isimler oluyor. Nedense bu kişiler aslında çok masum (!) da herkes onların üzerine geliyor! Ve nedense bu kişiler genelde hep fenerbahçede oynuyor! Daha da acısı bu kişiler yönetimden de isteyerek veya mecburen, açıktan veya gizliden destek de görüyorlar. Ve hala bunların kişisel hareketler olduğunda ısrar edenler var. Açmalı herkes gözlerini görmeli ki bu fenerden Türk sporuna hayır falan gelmez. Çünkü amaç spor değil skordur onlar için her zaman. Efendim diğer takımlar için de öyle diyorsanız, en azından tamamen öyle değil, bunu da daha sonra yazacağım.

Allah var ya şu emre Belezoğlu'nun Galatasaray'a geri alınması gündeme geldiğinde bunun olmasını hiç istememiştim. Adnan Polat'a da hala şaşarım bunu nasıl düşünebildi diye. Sanırım "emre elimde büyüdü" psikolojisinden kaynaklanıyordur. Bugün ise ne kadar haklı olduğumu hemen her hafta emre Belezoğlu denen bu "topçu" bana hatırlatıyor. Beyefendide her hafta ayrı bir vukuat. Sabri de zaten maçlarda yarı psiko derecesinde hırslı, onun yüzünden o da 3 maç ceza almıştı. Tribünlere yaptığı hareketler, spor yazarlarına "kol böreği" ikramı, İsviçre maçında yaşanan rezaletlerdeki başrolü, hakemlere küçücük böceklermiş gibi muamele, rakibe kasti girmeler, bu hafta hakemin eline vuracak kadar şımarık bir ruh hali.. Konuşurken yaptığı mimiklerine kadar yakışıksız bir duruş..

Bir de lugano denen şu "topçu" var. Yahu rakibine arkadan gelerek kafa atabilen (o kafa darbesiyle Emre aşık ölebilirdi, inanmıyorsanız bir bilene danışın!), en kritik maçlar dahil olmak üzere takımını ortalama 4 maçta bir eksik bırakan bir adamı hangi zihniyet geri alır? Üstelik bu zat bir çok kulüp dolaşıp anlaşamayınca sana geri gelmek zorunda kalan birisi. Bu ne demek? Demek ki kimse senin verdiğin kadar para vermemiş bu adama. Sanki dünyada başka stoper kalmamış, sanırsın ki adam bulunmaz hint kumaşı.. İnsan, bir futbolcu arkadaşına arkadan gelerek kasten kafa atabilen bir topçuyu ilk önce kendisi kapının önüne koyar!

Buna benzer örnekleri daha da uzatabiliriz fenerbahçede.. Roberto Carlos'un yaptıkları dahil ayrı bir kepazelik.. Eloğlu yaptırmaz sana onların burada yaptıklarını, tefe koyarlar. Hatırlayın emrenin ırkçılık suçlamasıyla başına gelenleri.. Bak şimdi o konu da aklıma geldi.. Neyse bu konu suçluluğu ispatlanmamış bir konu olarak mazide yerini aldı ancak insanın yapısı böyle olunca siz de "acaba" demiyor musunuz?

Kısacası fenerbahçede böyle adamlar kaptanlığa getiriliyorsa, bir kaç kendini bilmezin işi bu diyebilir misiniz? Hasan Şaş'ı neden birinci ikinci kaptan yapmadı Galatasaray sizce? Hasan Şaş bey neden hala bugün Galatasaray kulübünden hırsını almaya çalışıyor? Fenerin bugün yaptığı hatayı Galatasaray yapmadı da ondan. Bu derece rezillikler çıkaranlara destek verenlerin onlardan farklı olabileceğini mi düşünüyorsunuz siz? Her yaptığıyla kalitesini (!) ortaya koyanların arkasında duranlardır asıl suçlular. Aziz Yıldırım da bir başkan. O da bir gün fani olarak, başarıları veya başarısızlıklarıyla anılacak. Ama ah bir deseydi bir gün "böyle futbolcular bize yakışmaz, skor rakiplerimizin sağlığından önemli değildir, skor centilmenlikten önemli değildir" diye. O zaman "büyük spor adamı" olarak anılma şansı vardı. Bu fırsatı Nobre'nin Samsun'da kendini yere attığı gün de, "taraftarlarımızın arasına sıkışmış bazı kişiler" (!) olarak nitelendirdiği azmanlar sahaya inip Efes Pilsenlilere saldırdığı gün de, emre Belezoğlu isimli bu "topçu"nun her rezalet çıkardığı gün de kaybetti.

Yahu, bu fenerbahçe şampiyon olsa ne olur olmasa ne olur. Hadi alın bayrakları elinize bunları kutlayın. Türk sporunun gelişmesiymiş. Hadi canım sen de!

Yazık oluyor şu Gökhan Gönül gibi "adam"lara..
 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..