Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Bu fotografı siz nasıl okumak istersiniz?

Bu fotografı siz nasıl okumak istersiniz?
 

Medyada, Hürriyet Pazar ekinde yer alan Enis Berberoğlu'nun Şemdinli dağlarında çekilmiş fotografı tartışılıyor.

Bravo Enis diyenler de var, bu iktidar döneminde genel yayın yönetmenliğine getirilen Berberoğlu'nun hükümete yandaşlık yaptığını söyleyenler de.

"Savaş değil, barış istiyoruz. Bu dağlarda sevgi çiçekleri açsın" mesajı de var. "Bak, Şemdinli dağlarında terör örgütü değil, biz-bizler hakimiz" mesajıyla, iktidara yakın durmaya çalışan bir profil görüntüsü de.

Sanat, göreceli bir kavram olduğuna göre, çekilen fotografı isteyen herkes istediği şekilde yorumlayabilir.

Çekilen resimde bulunan çiçekler, keşke plastikten değil, gerçek olmuş olabilseydi daha inandırıcı ve yapaylıktan uzak olurdu diye düşünmüyor değilim.

Ben şöyle okumak isterim Berberoğlu'nun fotografını;

Biz, üç büyük gazeteden biri olarak, basın özgürlüğü çerçevesinde baskılara rağmen doğruları yazmaya, ilkelerimizden ödün vermeden toplumu aydınlatmaya çalışmalıyız.. Resimdeki çeçekler sadece ülkemize değil, tüm dünya'ya barış getirmesini, insanları din-dil-ırk ayırmaksızın herkesin kardeş olduğu bir dünyada yaşamalarını istiyoruz. Bu dilekler sözde değil, pratikte istiyoruz. Eğitim kurumlarında başlamalıdır pratikler. Alfabe'yi yeni söken bebelere, ülke sınırlarını beyinlerine kaydetmeden, dünyadaki sınırların sadece çizgilerden ibaret olduğu öğretilmeli.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..