Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Bu gözlerden korunma yolları

Bu gözlerden korunma yolları
 

Ayy.. ne güzel bir duvar tabağı derdemez, çat diye bir ses geldi tabaktan. Antikacı Leyla Hanım ve ben şaşkınlıkla birbirimize baktık. Tabağa bakan bayan da şaşırmış ve korkmuştu. Cam sanatından anladığım ve biraz da ortalığı sakinleştirmek için, kısık bir tonla " Cam tansiyonu herhalde " dedim. Antikacı Leyla Hanım donuk bir şekilde, hayır anlamında başını yukarı kaldırdı. Tabağı çok beğenen kadın sesizce ve biraz da mahcup bir şekilde uzaklaştıktan sonra Antikacı Leyla Hanım bana dönerek; "bu kadın var ya bu kadın, burada esnaflık yapıyor. Ne zaman yeni bir eşya getirsem dükkanıma, anında buraya damlayıp aldığım antikalara övgüler yağdırıyor ve her gittiğinde de ya ben düşerim ya da bir aksilik olur. Bir an önce dükkanımdan çıksın diye kendi dükkanımdan kaçar oldum. Artık yeter söyliyeceğim gelmesin" deyince olay ortaya çıkmıştı. Belki de bir tesadüftü tabağın kırılması. Ama bu olayda ikisinin de kabahati vardı. Nasılmı?

Evet nedir bu nazar? Ya da, nedir bu enerji ? İlk önce bu kavramı inceleyelim. Herşeyden evvel böyle etkileyici bir enerji alışverişi olduğunu belirtmek isterim. Alışverişi diyorum, çünkü birde negatif enerjisi olan, ya da enerjisi pozitif olduğu halde, karşı tarafa enerjisi ağır gelen kişinin karşısındaki insanda, böyle inançlara sahip biriyse buna katmerli enerji alışverişi derim ben. İşte o zaman seyreyleyin cümbüşü.

Pekala ne yapmalı ve nasıl davranmalıyız.? Eğer bu konulara çok duyarlıysanız ve karşınızdaki insanın böyle bir negatif enerjiye sahip olduğuna inanıyorsanız, zaten bu işe çanak tutup negatif enerji almaya yol açıyorsunuz demektir. İnanmanızı engelleyemeyeceğinize göre, üzerinizdeki kendi pozitif enerjinizi bu negatif enerji karşısında kalkan yaparak, sizde karşı tarafa ve kendi üzerinize pozitif enerji yüklemeye çalışın. NASILMI? İyi düşünerek. Karşınızdaki insanın aslında kötü niyetli biri olmadığını, kendi güzel düşüncelerinizin bu kötü enerjiyi çok rahat yok edeceğini bilinç altınıza yerleştirerek. Bir nevi meditasyon yani. Eğerki Nazar denilen bu enerjinin çocuğunuzu ya da bir yakınınızı etkilemesinden çekiniyorsanız, demin bahsettiğim pozitif enerjinizi ona yollayın. Nasılki nazar değen insanı okuyunca okunan kişi rahatlar. Hatta esnemeye başlar. İşte o anda ister dua olsun, ister iyi düşünce olsun aynı işlevi görür. Ben ağzımı dua ediyormuş gibi oynatarak, karşımdaki insana iyi bir konsantrasyonla pozitif düşünce göndersem, dua etmediğim halde o yine esner ve rahatlar.

Yani şunu demek istiyorum; Siz birinin size uğursuz geldiğine inanırsanız, o size uğursuz gelir. Bu karşı tarafın uğursuzluğu değil sizin hastalığınızdır. Bir insanın nazarının çok değdiğine inanırsanız, yolu siz açtığınız için değebilir. Mıknatıs gibi çekersiniz.

İŞTE ANTİKACI LEYLA HANIM DA KOMŞUSUNUN HER DÜKKANINI ZİYARET ETTİĞİNDE BAŞINA BİR ŞEY GELECEĞİNE KENDİNİ ŞARTLADIĞI İÇİN, VE BUNA AŞIRI İNANDIĞI İÇİN NEGATİF ENERJİ TRAFİĞİNE YARDIMCI OLMUŞTUR.

Herşeye rağmen iyi şeyler düşünmek, meditasyon yapmak, pozitif enerjilerinizi dualarla birleştirmek, herkesi ama herşeyi sevmeye çalışmak ve bizlere verilenlerin farkında olarak şükretmek yaşamdaki amacımız olmalıdır. SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNİZLE KALIN

METİN ÖZKAYA/ MEDYUM

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..