Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Ruhsal bunalım

Ruhsal bunalım
 

Zor durumda olup benden yardım isteyen arkadaşım. İsmini açıklamadan buradan yazmak zorundayım. Çünkü bloğun ve adresin belirtilmemiş. Herşeyden evvel, cevaplayamadığın soruların ve içindeki fırtınaların dinmesi için psikolojik yardım alman gerekir. Bunalımda olduğunu , iç huzurunun olmadığını ve yardıma ihtiyacın olduğunu yazmışsın. Sen zaten içindeki savaşın yarısını kazanmışın. Sorunlarımızı problemlerimizi bilmek ve bunları çözmemiz gerektiğini düşünmek yolun yarısını aşmak demektir. Bir benzetme yaparsak, araba kullanıyorsun ve araba giderken kendini iyi hissetmediğinin farkına varıyorsun.Ama direksiyonu da bırakmayacak kadar kendini biliyor ve yardım istiyorsun. SAKIN DİREKSİYONU BIRAKMA VE BENİ İYİ DİNLE LÜTFEN.

Zaman zaman her insan, gerek dış etkilenmeler nedeniyle, gerekse iç dünyası ile ilgili içinden çıkılamayacak bir kaosun içine sürüklenebilir. Bu nedenler küçümsenemeyecek kadar önemli olabilir. Bir yakınını kaybetme, çaresiz hastalıklar, içsel pişmanlıklar, suçluluk duygusu, ekonomik çöküntü ve organlara bağlı travmalar gibi nedenleri sıralayabiliriz. Bunlardan kurtulmanın ve huzura kavuşarak bu fırtınaları atlatmanın birinci yolu "istemek"tir. Ne istemektir ? Bu bunalımdan kurtulmak istemektir. Yani senin yaptığın gibi direksiyonu bırakmamaktır. İkinci aşama ise , bu mücadelede birinci derecede ihtiyacımız olacak olan en büyük silahımız beynimizin ve vücudumuzun dinç tutulmasıdır. Bu da tüm bu sıkıntılarımıza rağmen, uyku ve gıda gereksinimlerimizin karşılanması için doktorların gözetiminde kullanacağımız reçete ve ilaçlardır. Eğerki bu sıkıntılar ve bunalımlar sırasında uyuyamama problemi de varsa , beynimiz zayıf düşerek bize çeşitli oyunlar oynamaya başlar. Elimizdeki direksiyonun hakimiyeti azalır. İşte o zaman hem sevdiklerimize hem de kendimize zarar vermeye başlarız. Sevdiklerimiz diyorum, unutma ki yaşamamızın en büyük nedenlerinden birisi de yaşama karşı olan sorumluluklarımızdır. Hayatta şu an hiç kimsen olmasa dahi, yaşamının ileriki bölümlerinin planında, onlar için dönüm noktası olabileceğin ve yardım edebileceğin kişilerin seni beklediğini sakın unutma.

ŞİMDİ DİREKSİYONU HAFİFÇE SAĞA KIR VE ARABADAN AŞAĞIYA İN. YOLUN KENARINDAKİ TOPRAĞA OTUR VE YAŞAMIN KOKUSUNU İÇİNE ÇEK. HAYAT YAŞADIĞIMIZ GÜNDEN İBARETTİR. ŞİMDİYİ YAŞAMAYA BAŞLA. VE SANA İHTİYACI OLAN İNSANLARI DÜŞÜN. EN AZINDAN BU DENEYİMLERİNİ ANLATACAĞIN KİŞİLERİ DÜŞÜN. ÇÜNKÜ HEPİMİZİN BİR GÜN SANA İHTİYACI OLABİLİR.

SEVGİYLE VE SEVDİKLERİNLE KAL.

METİN ÖZKAYA/MEDYUM

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..