Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bu Hafta Sonu Bunu Yapmayın

Bu Hafta Sonu Bunu Yapmayın
 

                İçeri girdiğiniz anda ışıltılı ve kokulu bir dünya sizi bekler. Vitrinlerden taşan gösteriş ve parıltılı kıyafetler,renk renk ayakkabılar,parıldayan çatallar,bıçaklar,  her gün yemenize rağmen orada size başka şekilde sunulan baharatlar, mutlak surette almanız gerektiğine inandığınız teknolojik aletler, artık bardakta satılan mısırlar, kıymetli olduğu her halinden belli mobilyalar vs vs……

                Bunların hepsini bir arada bulmanın anlamlı olduğuna inandırıldığınız Alışveriş Merkezleri. Kapitalizmin mabetleri.Modern köleliliğin süslü mekanları.Bilinçsiz tüketmenin normal sayıldığı, sosyallik adı altında insanları bir araya getiren komedi sahneleri. Sürekli indirim ilanları ile kandırmacanın alenileştiği, sosyal statü simgesinin bayrağı, hafta sonlarının değişmez hapishaneleri.

                Gelin bu hafta sonu AVM'lere gitmeyin. Bırakın süslü ve ışıltılı dünyayı, bırakın çılgınca alışveriş tutkunuzu, bırakın belki kullanırım diye alacağınız  klozet aydınlatmasını.  Doğaya çıkın bu hafta sonu. Lüks lokantada değil de simit ayran yiyin bir parkta. Kaçın kurtulun bu isteyerek girdiğiniz nezarethanelerden.Güneşe bakın, yağmurda ıslanın, çimlere basın, denize bakın. Bırakın AVM'ler orada hala satmaya çalışsın ürünlerini. Bırakın parlak neonlar, mankenli vitrinler orada dilensin. Sizin yüzünüze rüzgar gelsin.Gelin  gitmeyin bu hafta sonu AVM'lere…..

 
Toplam blog
: 6
: 303
Kayıt tarihi
: 02.08.11
 
 

1973 Ankara doğumluyum. Jeoloji Mühendisiyim. Evliyim 1 oğlum var. Olaylara, insanlara, tabiata fark..