Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Bu Kadarı Fazla

Onyedi yıldır hiç bir sandıkta yenik çıkmayan ve hiç bir karşit siyasi parti tarafından yıpratılamayan ve iktidardan alaşağı edilemeyen iktidar zannediyorum dini siyasete alet etmesi sonucu kendi kendini alaşağı edecek..

Bir bakıma karakiri!

Aydın'da bir caminin minaresine AKP bayrağı asılmış, yetkililer 'biz asmadık delinin biri asmış' dediler. Bir deli bütün bunları nasıl düşünebilmiş hayret doğrusu. Delinin AKP bayrağı olup olmadığını anlamadı bir kara mizah boylu boyunca.

Deli akıllılık edecek de camiye AKP bayrağı asacak öyle mi?

Pes! doğrusu.

Peki Düzce'de ezan okunurken ıslık ve silah seslerine ne demeli?

Uymaz bize uymaz!

Bütün bu gelişmelerin dersini MHP'nin ülkücü tabanı tarafından verileceğini öngörüyorum. 31 Mart seçimlerinden sonra sağ duyulu ülkücü seçmen bu denli dini siyasete alet etmeyi kendilerine sindiremeyeceklerini düşünüyorum.

Bayrak da vatan da ezan da hepimizin. Özellikle dinin bu kadar siyasete alet etmenin kimseye yarar getirmeyeceğini ülkücü eksen görecektir.

Eğer iktidar dini siyasete bu denli alet etmeyi sürdürürse ülkeyi maazallah 12 Eylül öncesi ortamına götürür ki, bu durumu asla kimse istemez.

Küçük bir kıvılcım çok şeylere mal olabilir.

Tüm siyasiler akıllarını başlarına devşirsinler ve bu kutuplaşmayı ve dini siyasete alet etme konusunda çözüm üretsinler!..

Hepiniz sorumlusunuz hepiniz, sadece AKP değil!

Muhalefet de çözüm üretmelidir. Sadece söylem yetmiyor.

Parlamenter sisteminden başkanlık sistemine geçilmesini istenmiyordu geçildi. Hiç bir muhalefet partileri masaya yumruk vurmadı zamanında ve kuzu kuzu partili cumhurbaşkanı sistemine geçildi.

Şimdi de muhalefet direniyor parlamenter sistemine geri dönülsün diye.

Kim bilir geri dönüşü Erdoğan istiyordur belki (bu sistemin yürümeyeceğini gördüğü için) ama geri dönüşün istemi muhalefet tarafından isteniyor. İşte siyaset yapmak böyle bir şey demekki..

Lafı uzattık..

Kimse yasa dışı bir işin yapılmasını istemez. Yasalar gereği dini siyasete alet etme konusunu ana muhalefer ve diğer küçük muhalefet partileriyle birlikte konuyu ele almalı ve yasalar çerçevesinde bu konuya çözüm üretmelidirler.

Konunun üzerine ciddi ciddi gitmezkerse kendilerinin de dini siyasete alet edilmesine onay veriyorlar demek olur.

Öyle yarım ağızla değil, anayasa kuralları doğrultusunda muhalefet liderleri vatandaşa inandırarak bu konu üzerindeki ciddietlerini gördükleri zaman halk peşlerinden gidecektir.

Temiz toplum istiyorsak, öncelikle dinin siyasetten ayrıştırmak gerekir. Herkes ibadetini gerçekleştirsin namazını kılsın orucunu tutsun ama siyaset kulvarına girmesin istiyoruz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..