Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Bu yıl "kurban" rekorunu Suud'lar kırdı!!

Bu yıl "kurban" rekorunu Suud'lar kırdı!!
 

internetten alınmıştır


Facia facia üstüne geliyor... İslam dünyası büyük imtihan içinde... Kuran'ı okumayan, okusu da anlamayan Müslümanlar, bunun bedelini canlarıyla ödüyor.

Bugün yani Kurban Bayramının birinci gününde Hac'da izdiham sonucu 750'nin üzerinde hacı vefat etti... Bir o kadarı da yaralı..

Bir yanda Hristiyan Batı'nın kapısında çaresizliğin öldürdüğü Müslümanlar, bir yanda Batı güdümlü terörün öldürdüğü Müslümanlar, bir yandan da Hac ibadeti sırasında bilinçsizliğin öldürdüğü Müslümanlar...

Bugün Müslümanları sadece terör veya mülteci olmak için giderken düşüp boğulduları denizler öldürmüyor... Bugün Müslümanları cehalet, akılsızlık, bilinçsizlik, organizesizlik öldürüyor.

Kuran, defalarca "Hala akıllanmayacak mısınız" diyor... Defalarca, "Akıl sahiplerine" hitap ediyor... Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın, diyor. Ama, bunu bir Müslümanlar anlamıyor!!!

Geçen yıl, nasip oldu Hac ibadetimi ifa ettim... Orada, milyonlarca Müslümanı ağırlaması gereken bir Devlet bilinci göremedim... Kabile devleti anlayışı ile böyle büyük organizasyonlar yapılamaz, yapılamayıor...

Hac dönüşü etrafımdakilere şunu söyledim: Eğer bu Hac ibadeti bugünki Fransızların, İngilizlerin ibadeti olsaydı; her şey o kadar düzgün olurdu ve o olumsuz görüntüler oluşmazdı!

Bu zaafiyetin bir yönü Suudilerde "devlet aklının" olmayışı ise, bir yönü de Hacca gelmiş Müslümanların İslamın özündeki "medeni"likten yoksun oluşudur.

Medeniyet kavramına isim vermiş Peygamber şehri "Medine" ve Allahın şehri olarak anılan Mekke, sıradan bir Batı şehri kadar "Medeni" olamıyorsa bunun suçu, günahı kimindir??

Ne yazık ki, bugün Müslümanlar "kırıla, kırıla" hayatın gerçeklerini ve Kuran'ın hakikatlerini öğrenmek durumunda kalıyorlar.

Bayramın bu birinci gününde Suudi Kabile devleti, "kurban rekoru" kırdı... Ama, bu kurbanlar "hacılar" oldu... Üstelik bu onların ilk rekoru da değil...

Mesele ölmek değildir... İnanmış insanlar o topraklarda ölmekten korkmadığı gibi onların yakınları da bundan rahatsız olmazlar; hatta pek çoğu oralara ölmek için gider... Ancak, eğer emr-i ilahi o kutsal topraklarda gelecekse bile böyle olmamalıdır.

Tedbirler alınmayıp iş takdire havale edilemez... İnsan her halükarda aklını kullanıp alabileceği tüm tedbirleri almalı, ondan sonrasını Takdire bırakmalıdır. Din bunu emreder!

İslam Dünyası, bir çok işte olduğu gibi Hac ibadeti konusunda da birlik olamayıyor... Eğer olabilseydi, bu "Büyük organizasyon" Suudların eline bırakılmazdı...

Hep söylediğim gibi Mekke, Medine ve Kudüs tüm Müslümanların ortak toprağıdır... Oralarla ilgili tüm tasarruflar başta Türkiye olmak üzere tüm İslam Devletlerinin oluşturacağı komisyonlarca yapılmalıdır.

Ne yazık ki bugün nasıl Kudüs, İsrail siyonizminin esiri ise, Mekke ve Medine de Suudi bedeviliğinin esiridir... Bunları kurtardığımız gün, kendimizi de kurtarmış olacağız!

Ya da kendimizi bugünki ataletten,cehaletten, sefaletten kurtardığımız da bu mübarek mekanları da kurtarmış olacağız...

O günlerin fazla uzak olmamasını diliyorum.

Allah hacılarımıza rahmet eylesin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..