Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Bucaspor kazanmalıydı

Bucaspor kazanmalıydı
 

İzmir’imizin Spor Toto Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Bucaspor, Sivasspor ile deplasmanda 1- 1 berabere kaldı. Gelgelelim özellikle Bucaspor’un ilk yarıdaki oyununa, direkten dönen üç topuna ve Sivasspor’un oynadığı oyuna bakarsak İzmir’imizin sarı- lacivertlileri bu akşamki maçı kazanmalıydılar.

Elbette iki takımın ligdeki durumlarına bakarsak yine de bu akşamki mücadeleden karlı çıkan taraf Bucaspor’ dur. Çünkü deplasmandan bir puan getirmiştir.

Maçın başında dikkat çeken, iki tarafın da yaptığı pas hataları idi. Tam maç sıkıcı geçecek diye düşünürken Musa’ nın asistine Erkan’ın akıl dolu vuruşu Bucaspor’ u deplasmanda 1- 0 öne geçirdi. Burada hem Musa’yı hem de o güzel vuruşu için Erkan’ ı kutlamak gerekiyor.

Bu golden sonra oyunun üstünlüğü Bucaspor’ a geçti. Sarı- lacivertliler çok rahat pas yaptılar, pozisyonlara girdiler. Direkten dönen topları oldu.

İkinci yarı ise maalesef Bucaspor ilk yarıdaki oyununu sürdüremedi. Yenmeyecek bir gol yediler. Ondan sonra ileri çıkışlarda yaptıkları pas hataları pozisyona girmelerini engelledi.

Bucaspor, kadro olarak her biri çok değerli oyunculara sahip. Benim gördüğüm son vuruşlarda beceriksizler. Samet Aybaba’ nın kanımca sarı- lacivertlilere bol bol gol vuruşu çalıştırması gerekiyor.

Bu arada şunu da belirtmeliyim: Bucaspor bu akşamki maçı kaybedebilirdi de. Çünkü özellikle ikinci yarıda defans hatalarından dolayı rakibe inanılmaz pozisyonlar verdiler. Özellikle 84. dakikadaki pozisyon çok büyük bir hataydı.

Bucaspor’un hala takım olma sorununun sürdüğünü düşünüyorum. Sarı- lacivertliler Bülent Uygun’ un başrolde olduğu olumsuzluklardan ve puan kayıplarından etkilenmiş olabilirler. Fakat profesyonel olduklarını unutmayıp bunun gereklerini yerine getirmeliler.

Maçın hakemi çok da iyi bir maç yönetemedi. Sivassporluların ilk yarıda penaltı bekledikleri pozisyon iyice incelenmeli. Sanki penaltı kokusu var gibiydi. Bu pozisyonda itirazın sınırlarını aşan Ceyhun sarı kart görmeliydi. Her pozisyonda itiraz eden Ceyhun’ un maçı sahada tamamlayabilmesi de ilginçti. Yine ilk yarının son dakikalarında Bucaspor atağını ceza sahası dışında faulle durduran Sivasspor kalecisi Akın kırmızı kart görmeliydi. Çünkü bariz gol şansını açık bir şekilde engelledi. İkinci yarıda Bucaspor ataklarında kalkan bayrakların bir kısmı da yanlıştı.

Sonuç olarak Bucaspor’ un kadrosu daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Deplasmandan alınan bir puan yine de iyidir. Bu puanların bir anlam taşıması için ise iç saha maçlarında üç puan alınması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..