Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Bugulama palamut veya torik balığı

Bugulama palamut veya torik balığı
 

harika hızlı baıkların lezzet yumağı


1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir.

Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenir.Temizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır.

Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğanda rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur.

Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır.

Bu karışım, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile iyice kapatılır.

Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..