Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bugün ne pişirelim? Sürpriz bohçalar...

Bugün ne pişirelim? Sürpriz bohçalar...
 

 

Sürpriz bohçalar, bana tam bir sürpriz yapıp, bir tuşla yazdığım tüm tarifi bir anda uçurdular! Kaderde bir kez daha yazmak varmış!

Bir Pazar günü, Güneşi ve ılık havayı görüp de pikniğe falan gitmeye niyetlenmediyseniz eğer, sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapmanın vaktidir derim.

Efendimmm, ilk önce malzeme listesini takdim etmekle işe başlayayım. Bir daha silinmez ise yapılışını da anlatırım. Nasip kısmet artık.

Malzemeler;

3 adet yufka

2 tavukgöğsü

1 havuç

1 orta boy patates

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

1 orta boy soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı çörek otu

1 yumurta sarısı

3-5 dal maydanoz

3 çorba kaşığı zeytinyağı (veya arzuya göre sıvı yağ, tercih sizin) Ben özellikle zeytinyağı kullanıyorum yemeklerde. Hoş, uçan yollar, çift gidiş dönüşlü otoyollar yapacağız derken 700 bin zeytin ağacını ‘’anıt falanmış, bin yıllıkmış’’ demeden kesip atmışız ya! Bundan sonra zeytinyağını ilaç niyetine kullanacakmışız ya! Dipnot olarak kalsın aklınızda! Ha bu arada zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülke olarak ilk sıralarda idik bir zamanlar! Bizim yollarımız var! Neyse dönelim tarife!

Genelde yemek yaparken birkaç tavayı aynı anda kullanmak gibi bir huyum var, daha kolay ve pratik oluyor. Öncelikle, kuşbaşı olarak doğranmış tavuk etlerini derince bir tavada,  baharatların da katılımı ile hızlı ateşte kavurmaya başlayınız. Etin hızlı ateşte kavrulması, etin suyunun içinde hapsedilmesine ve suyunu yitirmeyen etin lezzetini daha fazla muhafaza etmesini sağlar. Lezzetli et yemeklerinde işin sırrıdır. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. 

 

Etler kavrula dursun, bir başka tavada minik minik ve küp küp doğranmış havuçlar ile patatesleri ve haşlanmış bezelyeleri, bir kaşık yağ ile sotelersiniz.

Bu arada kavrulan ve kızarmaya başlayan etlerin içine 2 kaşık yağ ile incecik doğranmış soğanları da katarak, bir müddet de onlarla kavurup, daha sonra da sotelenen malzemeleri de katarak, tavanın üstünü kapatıp, dinlenmeye bırakınız.

Hazırlamış olduğunuz iç malzeme dinlenirken, yufkaların yarısına fırça yardımıyla biraz yağ sürüp yarım ay şeklinde ikiye katlayıp, o yarım ayı da 2 eşit parçaya ayırınız. Hazırladığınız iç malzemeyi, yufkaların ortasına yerleştirip, bohça şeklini verdikten sonra, birer maydanoz sapı ile bağlayarak, içine yağlı kâğıt serilmiş tepsiye diziniz. Bohçaların üzerine yumurta sarılarını sürüp, çörek otu ile süslemeyi de unutmayınız.

Daha önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35- 40 dakika da pişen sürpriz bohçaları, sevdiklerinize sunarsınız.

 

Biraz emek isteyen bir yemek gibi görünmekle beraber, sonucu ve sunumu muhteşem…

Sevdiklerinize sürpriz yapmak istemez misiniz?

Hadi ne duruyorsunuz?

Sofralarınız bereketli, tarifkârınız Ayşen olsun.

Sevgiyle kalın…

 

Ayşen Arslangiray

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..