Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bugünün siyasetçisi

Bugünün siyasetçisi
 

Nerde rahmetli Erdal İnönü'nün siyasi ve insani nezaketi? Nerde bugünün siyasetçisi?


Bugünün siyasetçisi 

- Bugünün siyasetçisi, hiçbir zaman yarının devlet adamı olmak gibi gerçekçi olmayan! bir hedefle tüketmez asla siyasi ömrünü! 

- Bugünün siyasetçisi, tamamen pragmatik ve oportinisttir. Kısa yoldan sonuca nasıl gider? Esen rüzgara göre nasıl eğilir?, nasıl bükülür? Rüzgarla birlikte nasıl sallanır; aheste aheste? yanlız onun peşindedir. 

- Eskinin emektar siyasetçisi gibi dağ, bayır; köy, kasaba gezmektense, facebook, twitter gibi sosyal iletişim kanallarını, oturduğu yerden, zahmetsizce kullanmayı, masa başı siyaset yapmayı tercih eder. 

- Parasının gücüyle her derdine dermen bulacağı inancındadır; sonuna kadar. 

- Medyanın gücünü keşfettiğinden beri, tatlı su kurnazı politikacı, gücünü halktan almak yerine, sırtını medyaya dayamayı çok daha kolay ve kestirme, garantili bir yol olarak görür kendine. 

- Halka hizmet idealinden çoktan uzaklaşmış olan siyasetçi, milletvekillğini, asgari 100.000 EURO gerektiren bir yatırım olarak görür. Daha meclise girmeden yaptığı bu ekonomik yatırımın karşılığını nasıl alır? Sadece bunun derdine düşer. Yanlız bunu düşünür; gece ve dahi gündüz... Yanlızca bunun matematiksel hesabını yapar; kendi haklı aklınca. 

- Bugünün siyasetçisi, topluma yön vermek, rehber olmak yerine, milletvekili olmayı, yanlız kişisel karizmasını, kişisel itibarını parlatıp, cilalama vesilesi olarak görür. 

- Bugünün siyasetçisi, mecliste sadece parmak indirip, kaldıran bir milletvekili olmakta, noter memuru gibi çalışmakta hiçbir sakınca görmez. Milletvekili olabilmek fazlasıyla yeterli bir başarıdır onun için. 

- 2011 yılında yapılan bir seçim kampanyasında bile uçuk, kaçık vaatlerde bulunmakta, bol keseden atmakta hiçbir yanlışlık sezinlemez. 

- Bugünün siyasetçisi, yanlızca bugünü düşündüğünde sadece bugünün; yarınları da düşündüğünde geleceğin de takdir edilen politikacısı olmayı, gelecek kuşakların geleceği için de çalışan devlet adamı olmayı hedeflemediği gibi, günü kurtarmaktan başka da derdi yoktur onun malesef. Çünkü temsil ettiği insanlar, temsil ettiği halk da sadece gün kurtaran olmak zorunda bırakılmıştır. 

- Bugünün siyasetçisi için meclise girmek; mecliste olan içinse, bir sonraki dönem için de yerini garantilemek, yeteri kadar yüksek bir hedef ve beklenti haline getirilmiştir. 

- Bugünün siyasetçisi, nitelik yerine, tamamen nicelik odaklı hale gelmiştir. Eeee, ne yapsın? Sadece parmak hesabıyla kaç vekili olacağını hesap edip duran siyasi lderlerin vekilleri de, sadece nicelikle uğraşmak zorunda kalır. 

- Meclise en idealist şekilde giden vekil bile çok geçmeden, farketmeden, ortamın gereği, sıradanlaşır. Oraya geliş hedeflerinden ister istemez uzaklaşır. 

- Bugünün siyasetçisi, tıpkı içinde bulunduğu, aynası olduğu toplumu gibi, maneviyattan çoktan vazgeçip, ölçüsüz bir maddeci olup çıkmıştır.Eeee, ne yapsın siyasetçi? Devir o devir. Parayı veren düdüğü çalıyor. Kimse sürece değil; herkes sonuca bakıyor! 

Varsa alkış, "Siyasetçim sen çok yaşa! " Yoksa takdir; vekilin hakkı kötektir! Gönderip eskiyi, bulmak yerine yeniyi, hem elzem hem de haktır! 

Siyasetçinin bu elim manzarada pek fazla da suçu, günahı yoktur. Çünkü bildiğiniz gibi, her millet hakettiği gibi yönetilir. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..