Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Bulmacaseverlerin yeni adresi

Bulmacaseverlerin yeni adresi
 

23 mayıs 2010 istanbul buluşması


Sedat Yaşayan'ın Cumhuriyet gazetesinin Pazar ekindeki çapraz bulmacaları çözme meraklıları beş altı yıl önce bir bulmaca sözlüğü sitesinin forumunda buluşmuştuk.

O zamanlar az olan sayımız gün geçtikçe arttı. Bir süre sonra Cumhuriyet bulmaca kısaltması olan "cum-bul" adını aldık. Hüseyin Saraçoğlu'nun sanal ailemize katılmasıyla üyeler, gerçek fotoğraflarını avatar olarak kullanmaya başladı.

Akabinde bir çok sıcak buluşmalarımız oldu. Önemli tarihlerde, ilgili şehirlerde buluşuyorduk. Her cum-bul'cunun bulunduğu şehir bizim için buluşma yeri olabiliyordu. Şahsen bendeniz cennetkuşu "mamut" bulmaca tutkum sayesinde ülkemizin daha önce görmediğim şehirleri görme imkanına nail oldum. Ve güzel dostlarla tanıştım.

İlk sitemiz bir takım teknik ve insani sorunlardan dolayı akamete uğradı. Sonucunda "her boşluk doldurulur." gerçeği neticesinde mitoz bölünmeyle bir kaç ayrı site çıktı ortaya.

Hertelden site, ileri yaşına rağmen bütün toplantılarımıza katılma ve birleştirici bir yapıda olan babamız Necip Işıtman'ın oğlu Cüneyt'in kaptanlığında kurulmuş nezih bir site.

Ben de hem bir bulmacasever, hem de hasbelkader bir karikatürcü olarak, elimden geleni yapmaya çalışacağım.

Bulmacacı dostların, bu sitede arayacaklarını bulacağına inanıyorum. Pazar günleri Sedat Hoca'nın bulmacalarını beraberce çözmek ve diğer konulara da bakarak hoş bir gün geçirme, aynı frekansta olduğunuz dostları tanıma imkanı olan bir site...

<ımg height="336" alt="y_ld_zhisar.jpg" src="http://www.mamutistan.com/mynet_resimlerim/y_ld_zhisar.jpg" width="448" border="0">

http://herteldensite.yetkinforum.com

<ımg height="153" alt="her-te101111.gif" src="http://www.mamutistan.com/mynet_resimlerim/her-te101111.gif" width="499" border="0">

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..