Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '15

 
Kategori
Deneme
 

Bulutlar istenilen yöne hareket ettirilip istenilen yerde yağmur yağması sağlanabilir mİ?

Bulutlar istenilen yöne hareket ettirilip istenilen yerde yağmur yağması sağlanabilir mİ?
 

Valla aklın sınırlarını zorlamaya mecburuz. Çöllere yağacağına göllere yağsın, dünyaya yağan yağmurların ve diğer yağışların kontrol edilebilindiğini düşünsenize. Tabii ki işin bilimsel yanını bilmiyoruz; konu bilim adamlarının işi. Ama biz de bir fantastik düşünce olarak uzay araştırmaları yapanların kulağına kar suyu kaçırsak fena olmaz.
 
İklim bakımından dünyanın dengesi bozulur. Bozulsun. Ortada zaten pek bir denge yok ki. Muson yağmurları Güneydoğu Asya'da hiç işe yaramaz. Pasifikte fırtınalar dünyayı döver. Hayat kuzeyde donar,güneyde çürür. Afrika aç, Sibirya'dan kaç.
 
Tamam, Allah yaratmış  ama böyle kalsın dememiştir herhalde. İklim hazretleri bizimle oynuyor; biraz da biz onunla oynayalım.
 
Şu bulutları diyorum bilimin gücüyle hareket ettirebilir miyiz? Ya da zaten hareket halindeyse ve bu rezillikler bu yüzdense istediğimiz yerde durdurabilir miyiz?
 
Yeryüzünden buharlaşan su taneleri gökyüzüne ulaşır ve birbirlerini çektiklerinden dolayı büyük bir kitle oluşturur. Bu kitleye bulut adını veriyoruz.
 
Bulutların tekrar takrar oluşmaları için devamlı bir döngü içerisinde olmaları gerekmektedir. Sıcak havalarda nasıl ki yeryüzünden su taneleri buhar olarak yukarı yükseliyorsa, soğuk havalarda tam tersi gerçekleşir ve su buharı yoğunlaşarak yağmur ya da kar taneleri olarak tekrar yeryüzüne düşerler.
 
İnsanlar sıcak günlerde hep yağmur yağmasını istemiş ve yağmurun neden yağdığını araştırmıştır. İnsanoğlunun yaptığı araştırmalar göstermiştir ki yağmur için bulut gereklidir. Peki bir bölgede bulutlar yok iken belli bir zaman sonunda neden belirirler?
 
Bulutlar rüzgarın ve hava akımlarının etkisiyle bir bölgeden başka bölgeye taşınabilirler. Bulutların taşınmasında etken olan şey rüzgardır.
 
Ama bu hareket doğal (kendiliğinden) bir hareket, işimize yaramaz. Yani tamam rüzgarla oluyor ama sonuçta yine de doğal. Kontrol bizim elimizde olmalı ki yağışlardan en iyi şekilde yararlanalım.
 
Bu arada rüzgar hazretlerinin bazı ülkelerin ekmeğine sebep olduğu da ortada. Sen benim bulutumu al götür Tataristan'a yağdır
 
Bilim adamları böyle fantastik düşüncelere itibar ederler mi bilmiyorum. Bugün için mümkün olmasa bile ilerleyen yüzyıllarda düşünülmeli. Gerçi belki gerek de kalmaz; Antarktika'nın buzullarını dünyaya taşıyacak bir teknoloji bulunur belki.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..