Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Buraları bilen var mı?

Buraları bilen var mı? ben de bilmezdim gelmeden önce.adını duymuştum Şırnak diye.doğuda bir şehir işte, terör var,k ar var falan filan... eşimden dolayı tayin olduk, geldik biz de.hani diyorlar ya doktor yok, öğretmen yok buralarda, gelmiyorlar. külliyen yalan. bak biz geldik; bir öğretmen, bir de doktor.

yollarda bir ağaç görmek zor buralarda, yok çünkü. öyle yeşilden uzak,öyle cansız duruyor ki şehir. üzülüyor insan, yapayalnız şehir havasından. kendi halinde,dış dünyadan uzak; sanki Türkiyeden de uzak. son sel felaketi olmasa adını duyan yok son zamanlarda... insanların nasıl çamura batışını,hayatın felç oluşunu,bilen yok.inanası gelmiyor zaten insanın. görmeyince, bilmeyince zorlukları hayat ne kolay değil mi?

buraları bilen, buraları gören var mı?buraların sesini duyan var mı? doğu-batı farkı öyle acımasızca büyük ki... yazık değil mi diyor insan.buralı halkın günahı ne?buralara tayin olup gelen ama imkansızlıklardan ve bezdirmelerden dönen öğretmen ve doktorlarımız mı suçlu; yoksa suç doğulu olmak mı?hangisi bilemiyor insan. ulaşım sebebiyle herşeyin az geldiği şırnakta malum ki herşey pahalı. memur adam nasıl geçinsin buralarda. tek geçim kaynağı kömür ocakları olan şırnakta sel olursa kömür mü kalır ortada.

buralarda bir laf var: uludere şırnak farkı; şırnak ankara farkıyla aynı diyorlar. uludere son günlerde sel felaketi sebebiyle binlerce evin su altında kaldığı, polis lojmanlarının ikinci katına kadar suların çıktığı Hakkari yolunda bir ilçe.

şimdi lütfen düşününüz; buraları düzeltmek bizim değil de kimlerin işi?

senede yalnızca bir iki tane tıp fakültesine öğrenci kazandıran, toplamda össye 100 öğrenci zar zor sokan bu şehre destek olmak bizim borcumuz değil mi?

buralarda yasamasanız bile bunların sizin şehrinizde de olabileceğini düşününüz.

günün en az 5-6 saatini elektriksiz geçirdiğinizi düşününüz.

ŞİMDİ YA YAŞADIKLARINIZA ŞÜKREDİNİZ; YA DA DOĞU- BATI AYRIMINI EN AZINDAN AZALTABİLMEK İÇİN BİRŞEYLER YAPINIZ...

 
Toplam blog
: 3
: 665
Kayıt tarihi
: 07.11.06
 
 

Matematik mezunuyum. Denizli, İzmir, Hatay derken şimdi de Şırnak'ta çalışıyorum. Matematik etüt mer..