Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
ÖSYS
 

İşte geleceğin popüler meslekleri...

İşte geleceğin popüler meslekleri...
 

Trend belirleyici 'trend journal' dergisi, en hızlı yaygınlaşan ve büyüyen iş kollarını belirledi.

DENEYİM TASARIMCISI: Perakende sektöründe çalışan bu yetenekli kişiler özellikle mağazalarda, gelen müşterilerin etkilenmesi üzerine odaklanıyor. Bunun içine çekici duar boyalarının kullanılması, pencerelerin doğru yerlere açılması giriyor. Mağazada belli bir atmosfer yaratıp satılmak istenen eşyanın müşteri gözünde çekici olması sağlanmaya çalışılıyor.

TIBBİ ARAŞTIRMACILAR: Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklarla savaşmak için gerekli araştırmalar yapanlar tıbbın en popüler isimleri.

WEB TASARIMCISI: Şirketler için internet yaygınlaştıkça web tasarımcılara daha çok ihtiyaç duyuluyor.

İNTERNET GÜVENLİĞİ: İnternet üzerinden kişisel bililerin çok rahat kullanılması yüzünden güvenlik programları, gelecekte bu işle uğraşanlara inanılmaz paralar kazandıracak.

ŞEHİR PLANLAYICISI: Nüfusun artması, etkinliklerin ve yerleşim yerlerinin detaylı programlanmasını zorşaştırıyor. Dünya çapında gün geçtikçe daha çok ihtiyaç duyulan bir alan olma yolunda...

MEDYA PROMOSYONCUSU: Bu mesleği halkla ilişkilerle karıştırmamak lazım. Sadece dedikodu, kulaktan dolma bilgilerin yayılmasını sağlamaktan ibaret. internet ise yeni çalışma alanları. bir ürün piyasaya çıkmadan enel tüketici tarafından tanınıyor bu sayede.

YETENEK AVCILARI: Eğlence dünyasının ihtiyacı olan yeni yüzleri ortaya çıkarmak.

SATIN ALMA AJANSLARI: Özellikle büyük mağazaların nelere ihtiyacı olduğu hangi ürünlere raflarnda yer erilmesi gerektiği, hangi ürünlerin yeterince müşteri bulamadığını belirleyen kişiler...

SANAT YÖNETMENLERİ:Işık, boya, kamera... tüm bunları yönetebilen, hem sanatçı bir kişilik hem de popüler kültüre eğülim gerektiriyor.

HABER ANALİSTLERİ: İnternet muhabirler için yeni bir çalışma alanını da ortaya çıkardı. internet üzerinde yeni tartışma alanları, haber merkezleri kuruldu.

 
Toplam blog
: 3
: 665
Kayıt tarihi
: 07.11.06
 
 

Matematik mezunuyum. Denizli, İzmir, Hatay derken şimdi de Şırnak'ta çalışıyorum. Matematik etüt mer..