Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur Belediyesi Şubat Meclisi'ne gene içkili yerler damgasını vurdu

Burdur Belediyesi Şubat Meclisi'ne gene içkili yerler damgasını vurdu
 

BURDUR BELEDİYESİ ŞUBAT MECLİSİ TOPLANTISI


2013 yılı Şubat ayı Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’nın Başkanlığında, Yukarı Pazardaki Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Şubat Meclis Toplantısına, bütün maddeleri rüzgâr hızıyla geçen Gündemin 5. maddesinde belirtilen “2005/9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmeliğin 29. maddesi gereğince, ilimiz Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belirlenecek içkili yer bölgesi tespitiyle ilgili çalışma yapılması hususunun görüşülmesi maddesi” damgasını vurdu.

İÇKİLİ YER BÖLGESİ TESPİTİ VE EVSEL ATIK BEDELLERİ TESPİTİ HARİÇ GÜNDEM MADDELERİ JET HIZIYLA GEÇTİ

2013 yılı Şubat ayı Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’nın Başkanlığında, Yukarı Pazardaki Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Şubat Meclis Toplantısına, bütün maddeleri rüzgâr hızıyla geçen Gündemin 5. maddesinde belirtilen “2005/9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmeliğin 29. maddesi gereğince, ilimiz Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belirlenecek içkili yer bölgesi tespitiyle ilgili çalışma yapılması hususunun görüşülmesi maddesi” damgasını vurdu. Beşiktaşlılar Lokali ile Bucaklılar Derneği Lokalinin bulunduğu sokağın içkili mekânlar bölgesine girmemesi nedeniyle oluşan sıkıntılar ve Dernekler Müdürlüğünce Beşiktaşlılar Lokalinin kapatılması Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısına yansıdı.

BAŞKAN AKKAYA VE AKP’NİN YUMUŞAK KARŞI İÇKİLİ YER BÖLGESİ TESPİTİ

Beşiktaşlılar Lokali ve Bucaklılar Derneği Lokalinin bulunduğu sokakla İstasyon caddesinin Kırmızı Sokaklara ilave edilmesi teklifi Şubat Meclisi’ni gerdi. Gündemin 5. maddesinde görüşülen konunun tartışılması uzun sürdü. Başkan Akkaya’nın ve AKP’nin yumuşak karnı olan Kırmızı Sokaklar meselesi Meclis gündemine her gelişinde yoğun tartışmalara neden olmaktadır. Başkan Akkaya, özellikle İstasyon caddesinin Kırmızı Sokaklara ilave edilmesinin büyük sakıncaları bulunduğunu belirtti. Konuyu ötelemek amacıyla MHP Grubu Meclis üyesi ve Meclis Başkanlık Divanı Kâtiplerinden Hasan İşler’in konuyla ilgili olarak bir komisyon kurulması ve ileriki süreçte komisyonun hazırlayacağı rapora göre karar verilmesini teklif etmesi Meclis oturumunu sert tartışmalara sürükledi. Sonuçta iki görüş ortaya çıktı. Biri komisyon kurulması, diğeri de anılan mekânların Kırmızı Sokaklara ilave edilmesi. Oylamadan önce CHP grubu Meclisi üyesi Binnur Çığlı’nın da komisyon kurulması yönünde öneri getirmesi sonucu yapılan oylamada komisyon kurulması 1 ret ve 1 çekimser oy karşılığı oy çokluğu ile ve komisyonun 5 kişilik olması ve üyeliklerine Erol Gür, Önur Ölmez, Bünyamin Pınarbaşı, Ali Sevinç ve Murat Karagöz’ün getirilmesi de oy birliği ile karara bağlandı.

SU FATURALARINA YENİ ZAMLAR YOLDA

Şubat Meclisi’nin önemli gündem maddelerinden biri de evsel atık bedellerinin yeniden saptanması maddesinin görüşülmesiydi. Daha önce kurulmuş olan komisyonun hazırladığı ve çeşitli mekânların ödeyecekleri evsel atıkların bedellerini yeniden saptayan raporun görüşülmesi şiddetli tartışmalara neden oldu. İşyerleri, evler, okullar vs. mekânların bedellerinin saptanmasında adil davranılmadığı iddia edildi. Başkan Akkaya değişiklik yapılacaksa, 2 lira olan ve komik bir rakam olduğunu belirttiği konutlardan alınan bedelin artırılmasını ifade etti. Tekin Akça’nın “Deli Dumrul bedelleri” diye ifade etmesi, Karakurt’u kızdırdı ve sözlü müdahalesine neden oldu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..