Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Burdur’da 21. yüzyılda 3 köy susuzlukla boğuşuyor

Burdur’da 21. yüzyılda 3 köy susuzlukla boğuşuyor
 

BURDUR-BUCAK-BOĞAZKÖYLÜLER SU GÖSTERİSİ YAPIYORLAR


Mülki Amirlik ya da iktidar milletvekillerinin basın açıklamalarına sık sık düşen, ilimizdeki İl Özel İdaresi yatırımları konusunda yol, su, elektrik gibi altyapısı yapılmamış köyün kalmadığı şeklindeki açıklamalara rağmen Burdur’da 4 köy susuzlukla boğuşuyor. Anılan köylerin sakinleri iktidar milletvekilleri nezdinde aylardır sorunlarının çözümü için uğraşmalarına karşın bir çözüm yolu bulamadıkları için geçtiğimiz hafta sonu Boğazköylüler ayağa kalktı ve ellerinde su bidonlarıyla eylem yaptı. Eyleme CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da destek verdi.

Bucak ilçesine bağlı yaklaşık 25 km Antalya yolu üzerinde bulunan Boğazköy köyünde, köylüler susuzluk nedeniyle köy meydanında toplanarak ellerinde su bidonlarını havaya kaldırarak “susuz köy istemiyoruz” diye slogan atarak gösteri düzenledi. Protesto gösterisine CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da destek verdi. Köy Muhtarı Halil Durmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, Boğazköy’ün yaklaşık 60 yıldır su sıkıntısının olduğunu, ama son 6 aydır bu sıkıntının hat safhaya tırmandığını, köyde hiç su kalmadığını belirtti. Muhtar, köyde sondaj vurmadıkları yer kalmadığını, su bulamadıklarını, ayrıca su bulunsa bile elektrik fiyatlarının el yakması nedeniyle sondaj çalıştırmaya güçlerinin yetmediğinin altını çizerek lavaboda, tuvalette, banyoda suyu Boşverin, camide abdest almak için suyu Boşverin içme suyunu bile 25 km uzaklıktaki Garipçe köyünden tankerle taşıdıklarını belirtti.

Özellikle Bayram Özçelik olmak üzere iktidar milletvekilleri her fırsat bulduklarında, ilimizin bütün altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, yolsuz, susuz ve elektriksiz köyün kalmadığını belirten açıklamaları sık sık basına yansımasına rağmen Bucak ilçesine bağlı Boğazköy, Uğurlu, Karaot ve Gündoğdu köylerinin su sorunu bütün yakıcılığı ve dayanılmazlığı ile etkisini sürdürmektedir. Stüdyomuza gelerek konuyla ilgili sorumuzu cevaplayan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, köylülerin çoruyla çocuğuyla, yaşlısı genciyle sokağa döküldüklerini, aylardır iktidar milletvekilleri ve yetkililere yaptıkları başvurulardan olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek “sana da oy vermediğimiz için yüzümüz yok ama” diyerek “su sorunlarıyla ilgilenmemi istediler” dedi. Köylülerin köyde namaz kılmak için abdest alacak su bulamadıklarını, içme suyunu bile çevre köylerden tankerle taşıdıklarını ifade ettiklerini belirten Özkan, Bucak Kaymakamını, iktidar milletvekili Bayram Özçelik’i arayarak konuyu ilettiğini ifade etti. 21. yüzyılı yaşadığımız günümüzde yol ve su sorununu kabul edemediklerini vurgulayan Özkan, “yetkililerden ve iktidar milletvekillerinden bu köylerin sorunlarının derhal çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..